3 bin 546 sözleşmeli personel alacak

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına çeşitli pozisyon ve unvanlarda 3 bin 546 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Haberler 27.05.2022 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, çileri Bakanlnn merkez tekilatna kat restoratörü, ariv uzman, avukat, psikolog, sosyal çalmac, programc, harita teknikeri, grafiker, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, yazlm mühendisi, endüstri mühendisi, inaat mühendisi, harita mühendisi, ehir plancs, ngilizce mütercim tercüman, lisans ve ön lisans mezunu büro ve destek personelinden oluan 243 sözlemeli çalan alacak.

Bakanln tara tekilatna ise avukat, ariv uzman, sosyal çalmac, bilgisayar mühendisi, programc, elektrik-elektronik teknikeri, lisans ve ön lisans mezunu büro ve destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi (silahl) ile oför ve temizlik görevlisinden oluan 3 bin 303 sözlemeli personel alm yaplacak.

Bavurular, 17-21 Haziran tarihleri arasnda www.icisleri.gov.tr internet adresinin Duyurular bölümünde
yaymlanacak olan çileri Bakanl Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Snav Bavuru linki araclyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alnacak.

Bavurularda ÖSYM tarafndan 2020 ylnda yaplan Kamu Personel Seçme Snav (B) grubundan; lisans mezunlar için KPSSP3, ön lisans mezunlar için KPSSP93 ve lise mezunlar için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puan alm olmak kaydyla, adaylarn tercih sralamasna göre ilan edilen pozisyon saysnn en fazla 5 kat aday deerlendirilmeye alnacak.

ADAYLAR SINAV SÜREC

Adaylar snav sürecine ait durum bilgilerini (5 kat aday arasna girip giremedii, bavurusunun kabul edilip edilmedii, sözlü snav yeri, tarihi, saati bilgilerini, sözlü snava katlm durum bilgisini, sözlü snav puann, asl ve yedek bilgisini) e-Devlet üzerinden çileri Bakanl Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Snav Bavuru linki aracl ile açlan uygulamadaki Bavurularm sekmesinden takip edebilecek.

Adaylar yapm olduklar tercih sralamas ve KPSS puanlar göz önünde bulundurularak yaplan deerlendirme sonras sadece bir il/bakanlk merkez ve pozisyon unvan için sözlü snava katlacak. Bakanlk merkez tekilatnda ilan edilen pozisyon unvanlar için Bakanlk Snav Komisyonunca, tara tekilatnda ilan edilen pozisyon unvanlar için ise 12 ilde oluturulan Bölgesel l Snav Komisyonlarnca www.icisleri.gov.tr internet adresinde duyurulacak tarihte e zamanl olarak sözlü snavlar gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git