3 bin rakımda sıcak takip

İncebel Dağları-Kato bölgesinde, zor arazi ve hava şartlarında 11 gündür aralıksız devam eden "Şehit Binbaşı Ahmet Karaman-2" operasyonunda, örgüt mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 7 mağaradan 4'ünde arama yapıldı.

Haberler 01.05.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Beytüebap ilçesinin 2 bin 900 rakml ncebel ve Kato dalarnda PKKllara yönelik ehit Binba Ahmet Karaman-2 operasyonunda, teröristlerce kullanld tespit edilen 7 maaradan 4ünde arama yapld.

Türk Silahl Kuvvetlerinden yaplan bilgilendirmede, ncebel Dalar-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017de balayan operasyonunun zor arazi ve hava artlarnda 11 gündür aralksz devam ettii bildirildi.

Bilgilendirmede operasyon bölgesinde imdiye kadar örgüt mensuplarnn kulland tespit edilen 7 maaradan 4ünün arand, çok büyük ve odal maaralardan bol miktarda silah, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildii ve maaralarn aranmasna emniyetli ekilde devam edildii belirtildi.

Üç BN RAKIMDA

Maaralarn aranmasnda iki kez örgüt üyeleriyle temas saland ve bir uzman çavu ile bir güvenlik korucusunun yaraland ifade edilen bilgilendirmede, maaralarn bir ksmnda hala teröristlerin bulunduunun deerlendirildii aktarld. Bilgilendirmede ayrca maaralarn içine eriilmesini ve kullanlmaz hale getirilmesini salamak için bölgeye i makinelerinin sevk edilerek, çalma yapmas planland kaydedildi.

Ana Sayfaya Git