3 bin rakımlı dağa zirve yaptı

Hakkari'de, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'ne (CİSAD) üye 5 dağcı, 3 bin rakımlı dağa kış tırmanışı gerçekleştirdi. Dağcılar, ilk kez gidilen dağa 'Cisad' adını verdi.

Haberler 17.12.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Daclk Federasyonu (TDF) Hakkari il Temsilcilii ile CSAD organizasyonuyla, 2019 yl k faailiyetleri kapsamnda da trman gerçekletirildi.TDF Hakkari l Temsilcisi Naci Ertunç bakanlnda bir araya gelen CSADa üye daclar Ercan htiyatolu, Gyasettin Tatl, Feyaz Tekin ve Ömer Kaplan, Krkda Köyünün Krba Mahallesinde dün trmana balad. 14 kilometrelik karla kapl trman parkurunda Uleder vadisindeki bir maaraya ulaan daclar, geceyi burada kurduklar kampta geçirdi.

Ate yakarak snmaya çalan 5 dac, bugüne kadar hiç gidilmeyen 3 bin rakml daa zirve yapt. Daclar, zirve yaptklar daa derneklerinin ad olan Cisad ismini koydu. Yöre halknn daa kendi aralarnda Bersal dedii, ancak bunun resmi bir isim olmad belirtildi.

AMACIMIZ, BURADAKI GÜZELLKLER TANITMAK

Türkiye Daclk Federasyonu (TDF) Hakkari l Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkarideki dalarn doa harikas olduunu belirterek, Bu daa daha önce hiç kimse gitmedii için ismi de yok. lk kez buraya zirve yaptk. smini de derneimizin ismi olan Cisad koyduk. Bu nedenle derneimizle gurur duyuyoruz. Amacmz bölgemizde bulunan tüm zirvelere çkp dalarmz tantmaktr. Buradan tüm daclara selam gönderiyoruz. Dün Krkda köyünün Krba Mahallesinde trmanmza baladk. Uluder Vadisinde bir maaraya ulaarak, kamp kurduk. Toplam 14 kilometre parkur yaparak zirve yaptk dedi.

Ana Sayfaya Git