3 gün sürecek...

Yurdun kuzey kesimlerinde hava serinleyecek. Serin havanın yaklaşık 3 gün boyunca devam edeceği tahmin ediliyor. Çöl sıcağının etkisiyle 30 derecelere kadar çıkan sıcaklar, poyrazla 20 dereceye kadar düşecek.

Haberler 04.05.2021 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

stanbul bata olmak üzere Marmarann dousu, ç Anadolunun kuzey ve dousu, Karadeniz ile Dou Anadoluda bugün yerel olmak üzere saanak ve yer yer gök gürültülü saanak öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bugün ülke genelinde havann parçal ve yer yer çok bulutlu olmas bekleniyor. Marmarann dousu, ç Anadolunun kuzey ve dousu, Karadeniz ile Dou Anadoluda yerel olmak üzere saanak ve yer yer gök gürültülü saanak tahmin ediliyor. Rüzgarn ç Anadolunun güney ve dousunda kuzey ve kuzeybat yönlerden yer yer kuvvetli esecei öngörülüyor.

SICAKLIK 10 DERECE DÜÜYOR

Ceyazir üzerinden gelerek scaklklar neredeyse yaz deerlerine yükselten çöl etkisi, yava yava ülkeden çekiliyor.Yarn, yurdun kuzey kesimlerinde hava serinleyecek. Serin havann yaklak 3 gün boyunca devam edecei tamin ediliyor. çöl scann etkisiyle 30 derecelere kadar çkan scaklar, poyrazla 20 dereceye kadar düecek.

SAANAK GEç BEKLENYOR

Bugün öleden sonra poyraza dönecek rüzgarn etkisiyle hava serinleyecek. Akam ve gece saatlerinde Edirne, Krklareli, stanbul, Bartn, Zonguldakta saanak geçii bekleniyor.

3 GÜN SERNLK ARDINDAN SICAKLIK ARTII

Perembeye kadar sürecek serin havann ardndan scaklklarn yeniden yükselmesi bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüü (MGM) tarafndan paylalan 3 - 9 Mays tarihli haftalk hava durumu tahminine u ekilde yer verildi:

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Marmara Bölgesinde hava serinliyor. Poyraza çevirecek rüzgarn etkisiyle scaklk 22-24 dereceye gerileyecek. Havann biraz kapal ve hafif yamurlu olmas bekleniyor.

GÖK GÖRÜLTÜLÜ SAANAK GEçLERNE DKKAT

ç Anadolu Bölgesinde ise sert esen karayel scakl 5 derece düerecek. Eskiehir 18, Kayseri 24, Konya 29 derece. Ayrca bölgede gök gürültülü saanak geçileri de bekleniyor.

YOUN çÖL TOZU DEVAM EDYOR

Egede youn olarak devam eden çöl tozunun yan sra scaklklar da yüksek seyrediyor. Bodrum ve Denizli 35, Afyon 29 derece.

Akdeniz ve Güneydouda hava scak ve çöl tozu birikimi var. Adana ve Diyarbakr 31, anlurfa 34 derece.

KUVVETL YAILARA DKKAT

Karadenizde Kastamonu, Samsun, Trabzon hatt boyunca, bölgenin büyük bölümünde ve Dou Anadoluda gök gürültülü kuvvetli saanak geçileri olumsuzluk yaratabilir. Bolu, Samsun, Trabzon 23, Erzurum 15, Malatya 27 derece.

Ana Sayfaya Git