3 ilde aynı acı!

Şırnak'ta şehit edilen üç asker için Van, Adana ve Çorum'da cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşı sel oldu.

Haberler 18.04.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKta PKKl teröristlerin saldrsnda terhisine bir hafta kala ehit olan Piyade Er Baki Afar (21), memleketi çorumda düzenlenen törenin ardndan gözyalar arasnda topraa verildi. Ayn saldrda ehit olan Piyade Uzman çavu Mudat çelik için de Vann Erci ilçesinde tören düzenlendi. Yine rnakda terhisine 10 gün kala ehit olan Onba Mehmet Volkann (25) cenazesi, memleketi Adanada topraa verildi.

ERçTE CENAZE TÖREN

Evli ve 3 çocuk babas ehit Uzman çavu Mudat çelikin cenazesi, hastanenin morgundan alnp, helallik alnmak üzere son kez çnarl Mahallesindeki baba ocana getirildi. Yaknlarnn gözyalar arasnda karlad ehit Uzman çavu çelikin cenazesi, alnan helalliin ardndan törenin yapld Hazreti Ömer Camiine götürüldü. Bu srada fenalk geçiren ehidin ailesini yaknlar teselli etmeye çalt. ehit çelikin askeri kamuflajn giyen olu Furkan, askerlerle birlikte tören alanna kadar babasnn tabutunu tad.

Ömer Camiindeki törene Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Murat Zorluolu, Kalknma Bakan Yardmcs Yusuf Cokun, Erci Kaymakam Memet irin Yaar, l Jandarma Komutan Tugeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 108. Topçu Alay Komutan Albay Kamil Tumba, kurum amirleri, askerler, polisler ile ehidin ei, çocuklar ve yaklak 2 bin kii katld.

BABA BZ BIRAKIP NEREYE GDYORSUN

Törende, Bedriye çelik, çocuklar Furkan, Fatma ve 5 yandaki Zeynep ile einin tabutunun bandan ayrlmad. Bedriye çelik, tören srasnda ehit einin fotorafn öpüp, tabutuna sarlarak gözya döktü. ehit çelikin kz Fatma, da babasnn tabutunun üzerine kapanp, Baba bizi brakp nereye gidiyorsun diye feryat etti.

Öle namazna müteakip klnan cenaze namaznn ardndan ehit çelikin cenazesi, askerlerin omuzlarnda tanarak cenaze aracna kondu. ehit Uzman çavu çelikin cenazesi, Latifiye Mahallesindeki Seyyit Muhammed Mezarlna götürülerek gözyalar arasnda topraa verildi. Törende kalabalk, sk sk ehitler ölmez, vatan bölünmez slogan atp, tekbir getirdi.

Ana Sayfaya Git