3 kişinin öldüğü yolu trafiğe kapatıp lastik yaktılar

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Kısas kırsal Mahallesi ile Karaali kırsal Mahallesi arasındaki yolda cumartesi sabahı sera işçilerini taşıyan Atila A. yönetimindeki 63 DP 614 plakalı minibüs ile Orhan Çakmak yönetimindeki 38 KV 746 plakalı otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybederken 17 kişi ise yaralandı.

Haberler 14.11.2017 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Haliliye ilçesine bal Ksas krsal Mahallesi ile Karaali krsal Mahallesi arasndaki yolda cumartesi sabah sera içilerini tayan Atila A. yönetimindeki 63 DP 614 plakal minibüs ile Orhan çakmak yönetimindeki 38 KV 746 plakal otomobilin çarpmas sonucu meydana gelen kazada 3 kii hayatn kaybederken 17 kii ise yaraland. Kaza sonras toplanan mahalleli kazann yaand bölgede lastik yakp yolu trafie kapatt. Araçlarn önünü kapatan yaklak 50 kiilik grup, yolun geniletilmesini istedi. Olay yerine giden Haliliye lçe Jandarma Komutan Yüzba Hüseyin Tetik vatandalar ikna ederek yolun yeniden trafie açlmasn salad. Yaklak bir saat yolu trafie kapatan kalabalk, kazada ölen ve yaralananlarn olay yerinde kalan i elbiselerini ellerine alp, yetkililerin yola bir çözüm bulmasn istedi.

Biz her zaman oylarmz verdik, geri çekilmedik

Ölen içilerin olay yerinde kalan i elbiselerini eline alp yolun yaplmadn söyleyen sa Güne, Yazk deil mi, 17 yalarnda. Serada çalyor, ald yevmiye 25 lira. Her gün ayn. Yani bile bile her gün bu yolda ölüme gidiyoruz. Valimiz, Cumhurbakanmz, milletvekillerimize sesleniyoruz. Biz her zaman oylarmz verdik, hiç geri çekilmedik. Siz de bize sahip çkn. 3 yldr bu yolun yaplmasn bekliyoruz dedi.

Mahalle muhtar yetkililerden yardm istedi

Mamuca krsal Mahallesi Muhtar Vehbi Koç, yolun çok dar olduunu ifade ederek, Bu yolun geniletilmesini istiyoruz. Yolu da görüyorsunuz, gerçekten çok dar. Buradan pamuk araçlar, yüklü hafriyat araçlar geçiyor. Dolaysyla küçük araçlar sktryorlar. Gerçekten çok ilek bir yol. Buras anlurfann en ilek yollarndan biri olan Ksas-Karaali yoludur eklinde konutu.

Babam 9 yl önce bu yolda öldü

Yaklak 9 yl önce babas Osman Demiri de ayn yolda geçirdii trafik kazasnda kaybeden Halil Demir, Bizim u anda bulunduumuz yol, bu ölüm yolunda 9 yl önce ben kendi babam kaybettim. 2 sene önce Ksasta bir gencimizi kaybettik. Önceki gün de 5 tane gencecik insan burada vefat etti. Bunlardan 3 tanesi de tarm içisi. Sabahleyin gidip 25-30 liraya çalan tarm içileri dedi.

Jandarma komutan ikna etti

Olay yerine gelen Haliliye lçe Jandarma Komutan Yüzba Hüseyin Tetik, yolu kapatan vatandalarla konuup yeniden açmalarn salad. Kalabalk olay yerinden ayrlrken yolda yanan traktör lastii ise kürekle temizlendi. Yol, daha sonra yeniden trafie açld.

Ana Sayfaya Git