3. Uluslararası Uçurtma Festivali başlıyor

Mardin’de 19-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Uluslararası Uçurtma Festivali için Mardin Müzesi 5 bin adet uçurtma hazırladı.

Haberler 19.04.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii, Mardin Büyükehir Belediyesi ve Mardin Müzesi tarafndan düzenlenen ve 17 ülkeden uçurtma sevdals turistlerin de katld festivalin ilk gününde rahvan ve midilli atlar, masal kahramanlar canlandrmalar çocuklar için özel tasarlanm festival arac, arbane ekibi, bando takm ve Her Yerde Sanat Dernei akrobasi gösterileri Mardin sokaklarn enlendirecek.

UçURTMA FESTVAL

Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoan, Mardinin artk festivallerin kenti olduunu belirterek, bu yl 19-22 Nisan tarihleri arasnda balayacak olan 3. Uluslararas Mardin Uçurtma Festivaline 17 ülkeden çok sayda uçurtma merakls katlacan söyledi. Uçurtma seven, uçurtma yapan ve uçuranlar bir araya getiren festivalin hazrlklarnn tamamlandn belirten Erdoan, Okullar, STKlar ve derneklerle gerçekletirdiimiz atölyelerimizde, yaklak 5 bin uçurtma yaptk. Kendi uçurtmalarn yapmak isteyen katlmclar için oluturulmu atölyede uçurtma yapln uygulamal olarak gösterecekler. Festival, öle saatlerinde sokak müzisyenlerinin, akrobasi ustalarnn, tahta bacaklarn, bisikletlilerin, rahvan atlarnn ve kostümlü gruplarn katlaca rengarenk bir kortej yürüyüü ile balayacak. Festival, eski Mardinde yaklak 200 evin damndan dalgalanacak olan uçurtmalarla tam bir görsel ölene dönüecek. Akam saatlerinde binlerce dilek fenerinin gökyüzünde salnmasyla Mardinin mistik havas yldzlarla buluacak. Festivalin açl etkinlikleri, uçurtmalarn müzik eliinde birbirleriyle yarp, dans ettiine tank olmak isteyenler için Cumhuriyet Meydanndaki bir konserle son bulacak dedi.

Ana Sayfaya Git