300 yıllık kasrı restore edildi

Mardin meydan başından bulunan 3 yüz yıllık Kermozade Hacı Mehmet Ağa Meydanbaşı Kasrı, Kermozade Hacı Mehmet Ağa Vakfı Başkanı Çetin Kerimoğlu tarafından restore edilerek tarihe kazandırıldı.

Haberler 21.05.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde Kermozade Hac Mehmet Aa vakfna ait çok sayda tarihi deere sahip i yeri, kasr, kök ve konut bulunduunu ifade eden, Vakf Bakan çetin Kerimolu, her biri tarihi deer olan bu tanmaz varlklara en iyi ekilde sahip çktklarn ifade etti.

30: YILLIK KASRI

yeri ve konutlarn aslna uygun olarak restore edildiine vurgu yapan Vakf Bakan Kerimolu, son olarak Meydanbanda bulunan kasr restore ederek düzenlediini söyledi. Kerimolu, Dedelerimizin kurduklar vakfa ait tarihi deere sahip, kök kasr, i yeri ve konut var. Hepsinin restorasyonunu yaptk. Meydanba mevkiinde bulunan ve çok hasar gören 300 yllk Kermozade Mehmet Aa Kasrn da aslna uygun düzenledik. Önünde bulunan, geçmite elence mekan olarak kullanlan geni bir alan da çimledik. Usulüne uygun çaltracak kirac bulursak vereceiz. Tarihi deerlerimize ve dedelerimizden kalan eserleri gelecek nesillere tamak için ne gerekiyorsa yapacaz dedi.

Ana Sayfaya Git