İş adamlarının öldürülmesinde sır perdesi kalkmadı

İRAN’lı medya patronu Saeed Karimian (47) ve Kuveytli iş ortağı Muhammet Mer Almutairi’nin lüks araçlarının içinde infaz edilmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

Haberler 02.05.2017 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldrganlarn kulland yaklm olarak bulunan aracn içinde bulunan bir tabancann inceleme altna alnd örenildi. Yangnda hasar gören silahn olayda kullanp kullanlmad aratrlyor. Soruturma kapsamnda adamlarnn yaknlaryla yaplan görümede herhangi bir tehdit almadklarnn örenildii belirtildi. Polis Saeed Karimian ve ortann öldürülmesinde her ihtimalin deerlendirildiini söyledi.

ARAçLARININ çNDE NFAZ EDLMLERD

Maslak, Ayaza caddesi üzerinde Cumartesi gecesi meydana gelen esrarengiz olayda çaraf giyen iki kii tarafndan açlan ate sonucu iki iadam araçlarnn içinde öldürülmütü. Saldrganlarn olay srasnda kullandklar araç ise ksa bir süre sonra yaklm olarak bulunmutu.

RAN REJMNN HEDEFNDEYM

stanbul Emniyet Müdürlüünü alarma geçiren olayla ilgili soruturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. ngilterede kurulan GEM Groupun sahibi ranl Saeed Karimian n sahibi olduu televizyon kanallarnda bat yanls yaynlar yapt için bir süredir ran rejiminin hedefinde olduu iddialar medyaya yansd. GEM TV Groupun Türk dizilerini de dünyaya pazarland örenildi.

OLAYDA KULLANILAN ARAç çALINDI çIKTI

Polis saldryla ilgili yaptklar aratrmada olayda saldrganlarn kulland otomobilin çalnt olduunu tespit etti. stanbuldan çalnan aracn kime ait olduu açklanmad. Aracn üzerindeki plakann da çalnt olduu tespit edildi. Polis bu ipucunu deerlendirmek için aracn çalnmasyla ilgili de ayr bir soruturma balatt.

YAKILAN ARACIN çNDE BULUNAN TABANCA NCELENYOR

Öte yandan yanm bir ekilde bulunan çalnt aracn içinde bir adet 9 mm tabanca ele geçirildii örenildi. Araç yangn nedeniyle hasar gördüü örenilen tabanca incelenmek üzere Polis kriminal laboratuarna gönderildi. Yaplan incelemede silahn saldrda kullanlp kullanlmad ortaya çkacak.

POLS PUCU ARIYOR

Yetkililer olayla ilgili çok geni çapl soruturma yapldn u ana kadar yüzlerce saat güvenlik kamera görüntüsünün incelenerek olayla ilgili bir ipucu bulunmaya çalldn söylediler. Ayrca iki iadamnn yapt iler, kimlerle toplant yapt gibi detaylarnda titizlikle incelendii örenildi.

Ana Sayfaya Git