İşkence mağduru! işadamına ceza!

MARDİN'in Mazıdağı ilçesinde, geçmişte bir polisin eşiyle ilişki yaşayan iş adamı H.B.'ye işkence yaptıkları iddia edilen 4 polisin ve polise mukavemet ettiği iddia edilen iş adamının yargılanmasına devam edildi.

Haberler 13.03.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, i adamna ikence yaptklar iddiasyla haklarnda dava açlan polis memurlar .D. ve A.S.nin kasten yaralama suçundan cezalandrlmasn istedi. Savc, kendisine ikence yapan polise küfrettii ileri sürülen H.B.nin ise kamu görevlisine görevinden dolay hakaretten 1 yldan 2 yl 4 aya kadar hapisle cezalandrlmasn talep etti.

Mazda ilçesinde görevli ei polis memuru .D.den boanmak üzere olan T.D. (32), iddiaya göre, yannda çalt i adam H.B. (45) ile iliki yaad. T.D., bir süre sonra H.B.yi Elimde cinsel içerikli görüntülerin var diyerek, einin çaltn Mazdana gelmesini istedi. H.B.nin burada, 5 Eylül 2016 tarihinde, polisler tarafndan dövülerek, ikenceye maruz kald öne sürüldü. Kaldrld hastanede, kafa travmas, 3 kaburga kemii kr ve akcier yaralanmas nedeniyle youn bakma alnan H.B.nin ikayeti üzerine açlan soruturmada 4 polis hakknda ikence suçundan 12 yl, i adam H.B. hakknda da ise görevi yaptrmamak için direnme ve hakaret suçundan 5 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

H.B.ye ikence yaptklar iddia edilen 4 polisin ve polise mukavemet ettii iddia edilen i adamnn yarglanmasna, Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Durumaya ikence suçundan 12 yla kadar hapis istemiyle tutuksuz yarglanan polisler .D., A.S. ve G.D. ile hakknda yakalama karar bulunan firari komiser E.T. katlmazken, görevi yaptrmamak için direnme ile hakaret suçundan 5 yl hapis cezas istemiyle yarglanan i adam H.B. ve avukatlar katld. Dosyaya gelen evrak okuyan mahkeme bakan, FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda meslekten ihraç edilen ve sank avukatlarnn yurt dna kaçtn iddia ettii firari sank E.T.nin halen yakalanamadn söyledi.

MADUR ADAMINA 2 YIL HAPS STEM

Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, i adam H.B.nin polis ekibine kar direnii veya tehdit içerikli hareketi olmadn ancak sank .D.ye küfrettiini belirtti. Savc, H.B.nin görevi yaptrmamak için direnme suçunu iledii konusunda, husumetli olduu ve arbede yaad polis memuru .D.nin ifadesi dnda somut ve kesin delil olmadn kaydetti. H.B.nin, .D.ye küfrederek, kamu görevlisine görevinden dolay hakaret suçunu iledii belirtilip, 1 yldan 2 yl 4 aya kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

HAYAT TEHLKE VE AIR KEMK KIRIKLARI KENCE SAYILMADI

H.B.nin aamalardan beri tutarl ve istikrarl ifadeler verdii belirtilen mütalaada, .D. ve A.S.nin, i adamn olay yeri ve emniyet binasnda, silahtan saylacak sopa, süpürge sap ve tüfek dipçiiyle darbederek, hayati tehlike geçirtecek ve vücudunda ar kemik krklarna sebebiyet verecek ekilde yaraladklar kaydedildi. Sanklar hakknda ikence suçundan dava açld belirtilen mütalaada, somut olayda süreklilik ve sistematik eylemden söz edilemeyecei, sanklarn eylemlerinin, neticesi sebebiyle arlam kasten yaralama suçu kapsamnda deerlendirilmesi gerektii vurguland. Mütalaada, haklarnda ikence suçundan dava açlan sank polisler .D. ve A.S.nin kasten yaralama suçundan 4,5 yldan 13,5 yla kadar hapisle cezalandrlmalar istendi.

GÖZALTINDAK ADAMININ TELEFONUNDAN ENE TEHDT MESAJI GÖNDERM

Sank polis .D.nin H.B., bana ve eime tehdit içerikli mesajlar yollad diyerek, ikayetçi olduunu belirten savc, i adam H.B.nin olay günü saat 03:46da topallayarak, emniyet binasna girdiini, 05:29da ise amirlikten çk yaptn belirtti. H.B.nin emniyete giri yapmasndan ksa süre sonra polis memurunun eine tehdit içerikli mesaj atldn kaydeden savc, tehdit mesajlarnn, i adamnn daha önce att mesajlarla karlatrldn belirtti. Karlatrmada, tehdit mesaj ve i adamnn daha önce att deiik mesajlar arasnda yazm hatalar bulunduuna dikkat çeken savc, H.B.nin daha önce att mesajlarda tehdit içerikli ifade bulunmadn da kaydetti. H.B.nin gözaltnda bulunduu srada, polis memurunun eine tehdit içerikli mesaj atmasnn, hayatnn olaan akna aykr olduunu vurgulayan savc, emniyet binasna girdikten sonra i adamnn telefonunu polislere teslim ettiini kaydetti. Savc, i adamnn telefonundan eine tehdit içerikli mesaj gönderdii tespit edilen polis memuru .D.nin, ayrca suç delillerini uydurarak iftira suçundan 1,5 yldan 6 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi. Henüz yakalanamayan firari sank E.T.nin dosyasnn ayrlmasn da talep eden savc, dier sank G.D. hakknda somut ve kesin delil bulunmadndan beraatine karar verilmesini istedi.

Savclk mütalaasna kar söz hakk verilen i adam H.B. ve avukatlar Serhat Ölmez, Uur Can Tozlu ile Erdal Baltal, önceki savunmalarn tekrar ettiklerini belirterek, esas hakkndaki mütalaaya kar savunma hazrlamak üzere süre istedi. Mahkeme heyeti, taraf avukatlarna savunma yapmak üzere süre verilmesine karar verip, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git