İşte teslim olma anları

BATMAN'ın Hasankeyf ilçesinde güvenlik güçlerince mağarada kıstırılan, aralarında, geçen yıl 8 askerin şehit olduğu saldırının faillerinin de bulunduğu PKK'lı 4 militan teslim olma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 31.05.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasankeyf ilçesinde jandarma özel ve polis özel harekat ekiplerinin katmyla 28 Mays günü PKKya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, Kelekçi köyü krsalndaki maarada bir grup örgüt üyesi tespit edildi. Güvenlik güçleri PKKllara telsim ol çarsnda bulundu. Bir süre sonra PKKl 4 terörist, maaradan çkarak teslim oldu.

TESLM OLMA ANLARI

Teslim olma anna ilikin görüntüler ortaya çkt. Yaplan incelemede, teslim olan PKKllarn iyar kod adl .A., Mahir kod adl U.T. ve ran uyruklu Hemin kod adl H.O. ile Irak uyruklu Kemal kod adl K.Y. olduu saptand.

8 ASKERN EHT EDLMES

H.O. ile U.Tnin 4 Ekim 2018de, Mardinin Dargeçit ilçesine bal çelik köyünde el yapm patlaycyla düzenlenen, 8 askerin ehit olduu saldrnn faili olduklar tespit edildi. PKKllarn saklandklar maarada güvenlik güçlerince yaplan aramada çok sayda silah ve mühimmatn ele geçirildii bildirildi. Batman l Jandarma Komutanlna getirilen örgüt üyelerinin sorgularnn sürdüü bildirildi.

Ana Sayfaya Git