İşte yakalanma anı!

GÜVENLİK güçlerinin Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde sürdürdükleri, PKK'lı 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, yaralanan 1 PKK'lı teröristin teslim olma anı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Teslim olan PKK'lı, bulunduklara alana erzak almak için geldiklerini söylüyor.

Haberler 06.07.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Küpeli Da bölgesinde 3 Temmuz günü balatlan, ehit Jandarma Yüzba Yunus çelebi 2018-2 operasyonu devam ediyor. nsansz hava araçlar ve hava destekli düzenlenen operasyonda, bölgedeki teröristlerin maarada çklar HAlar tarafndan tespit edilmesi üzerine bölgede hava harekat düzenlendi. Yaplan hava harekatnn ardndan teröristlerin bulunduu bölgeye birlikler sevk edildi. Bombalanan bölgede güvenlik güçlerinin yapt aramalarda 3ü ölü, 2si sa olmak üzere 5 PKKl el geçirildi.

TE PKKLININ YAKALANMA ANI

Operasyonda ayandan yaralanan ve teslim olan PKKlnn güvenlik güçlerine teslim olma an ise operasyondaki ekipler tarafndan cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, güvenlik güçleri, teslim olan PKKlnn neler yapmas gerektiini söylüyor. Operasyondaki asker, teröriste bulunduu yerden çkmas için çar yaparken, ani bir hareket yapmama konusunda uyarda bulunuyor. Aaçlarn arasnda çkan terörist, güvenlik güçlerini görebilecei kayala çkarak, ayakkabsnn çkarmasnn istendii görüntülerde, daha sonra üzerindeki elbisenini çkarlmas için çar yaplyor.

KORKMAMASI çN UYARILIYOR

Teslim olan örgüt üyesine bir asker, korkmamas ve panik olmamas konusunda uyarda bulunuyor. Terörist, kod adnn Bursk olduunu söyleyen Mardin Midyat nüfusuna kaytl S.Y. olduunu söylüyor. Asker, Baka kimse var m burada? Yanl bir hareket yaparsan cannla ödersin, arkadalarn gibi olmak istemiyorsan diye uyarrken, PKKl, bulunduklara alana erzak almak için geldiklerini söylüyor.

Ana Sayfaya Git