İcazet merasimi yapıldı

Bingöl Müftülüğü’ne bağlı Şeyh Ahmet ve Kılçadır Kuran kurslarından mezun olan 28 öğrenciye icazet verildi.

Haberler 17.06.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçadr köyünde farkl zamanlarda medrese eitimlerini tamamlayan 28 örenciye icazet verildi. l Müftüsü Muharrem Genç, kurum amirleri ve Dou ve Güneydoudan liminlerin katld program Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

lahi ve Kasidelerin okunduu programda, Yaklak 4 yldr aldklar Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fkh gibi Arapça ilimlerinde baar gösterip eitimlerini tamamlayan 28 örenci, salavatlar eliinde salona girdi.Okunan dualarn ardndan eitimlerini baaryla tamamlayanlar icazetlerini bölgenin ileri gelenlerinin elinden ald.

CAZET MERASM

l Müftü Yardmcs Mehmet Hadin Tutkal, Bugün klasik medrese eitiminde eitimlerini tamamlayan kardelerimizin icazet merasimi vard. çeyrek asrdr örenci yetitiren ve mam- Hatip olmalarnda büyük emek sarf eden Molla Mehdi çakrc hocamzdan Allah raz olsun diyorum. 28 kardeimiz bugün ilim dediimiz eitimlerini baaryla tamamlayp bu icazeti almaya hak kazandlar. Bu erefli günde Dou ve Güneydoudan gelen onlarca limin katlmyla düzenledik bu program. Rabbim hayrl ve mübarek eylesin. Emei geçen herkesi tebrik ediyorum diye konutu.

8 yllk eitimin ardndan icazet aldn belirten Turan Yolda ise, Yaklak 8 yllk medrese eitimimi bugün itibariyle tamamladm. Bugün icazetimizi aldk ve çok heyecanl ve mutluyum. Bizim üzerimizde emei olan herkese sonsuz ükranlarm sunuyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git