İçkaleye akın ettiler!

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde bulunan ve önce hendek-barikat operasyonları sonra restorasyon ve yenilenme çalışmaları nedeniyle yaklaşık 16 ay kapalı kalan tarihi iç kale ve içerisinde bulunan Hz.Süleyman Cami ve Türbesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Haberler 21.04.2017 - 07:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Murkez Sur lçesinde bulunan ve Aralk 2015 tarihinde PKKl gruplara yönelik hendek-barikat operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokaa çkma yasa kapsamna giren, operasyonlar bittikten sonra çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yeniden onarlarak düzenleme çalmas yaplan tarihi ç Kale ve içerisindeki Hz. Süleyman Camii ve türbesi geçen hafta ziyaretçilere açld. Youn ziyaretçi trafii ve baz ziyaretçilerin iç kaleden surlarn üzerine çkmas ile oluan güvenlik riski nedeniyle haftann belirli günleri açlan tarihi iç kalenin önünde bugün ziyaretçi trafii nedeniyle izdiham görüldü. Hz. Süleyman ve 27 Sahabenin türbelerinin bulunduu tarihi iç kalede younluk ve izdiham, Sur lçesinde trafii de aksatrken, ziyaretçi younluu nedeniyle tarihi iç kalenin kaps önünde büyük izdiham oldu. Sur esnaf yaklak 16 aydr kapal olan tarihi iç kaledeki böyle bir younluun en son 1965 ylnda görüldüünü söyledi.

Younluk nedeniyle içeri giremeyenler, içeriye girenlerin çkmasn beklediklerini ifade etti.

Baz ziyaretçilerin cami ve türbeleri ziyaret etmek için, bazlarnn yeniden düzenlenen alan görmek için, bazlarnn ise tarihi iç kale surlarna çkarak halen yasan uyguland mahallelere bakmak ve orada daha önce bulunan evlerinin yerini görmek için geldii görüldü. Tarihi iç kale kaplarnn önündeki younluk ve izdiham artnca görevlilerin zaman zaman iç kalenin kaplarn kapattklar göze çarpt.

Ana Sayfaya Git