İcraat programı Cuma günü açıklanacak!

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız 100 günlük icraat programını paylaşacak" dedi.

Haberler 01.08.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Kabine Toplants Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda topland. Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Kabine Toplantsnn ardndan açklamalarda bulundu, basn mensuplarnn sorularn cevaplad.

ERDOAN 100 GÜNLÜK CRAAT PROGRAMINI CUMA GÜNÜ PAYLAACAK

Cumhurbakan Erdoann cuma günü açklayaca 100 günlük icraat programnn detaylarnn kabine toplantsnda ele alndn kaydeden Kaln, Hem seçim döneminde vaat edilen projeleri hem de daha önce balatlm devam etmekte olan ya da bitirilecek olan projeleri kapsyor. 400 civarnda projenin bu 100 günlük icraat program çerçevesinde detaylar Kabine toplantsnda ele alnd eklinde konutu.

ATAMALAR ÖNÜMÜZDEK GÜNLERDE TAMAMLANACAK

100 günlük programda öncelikli amacn Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçiin temel unsurlarnn tamamlanmas olduunu, Cumhurbakanl tekilat yaps içinde oluturulan yeni birimlerin, ofislerin, bakanlklarn, kurullarn teekküllerinin tamamlanmas ve buralara üst düzey atamalarn yaplmas olduunu kaydeden Kaln, Bu çerçevede bir takm atamalar yapld. Önümüzdeki günlerde bu süreç hzl bir ekilde tamamlanacak diye konutu.

100 günlük icraat programnn açklanmasnda paralel olarak 2019-2023 dönemine ait stratejik plannn kasm sonuna kadar hazrlanm olacan ifade eden Kaln, Bizim öncelikli hedefimiz Türkiyenin 2023 hedefleri çerçevesinde yeni sistemin de sunduu imkanlarla bütün bakanlklarmzn, ilgili kurum ve kurulularmzn tam kapasite çalarak bu hedeflere ulaacak ekilde bir performans hayata geçirmesi ifadelerini kulland.

TERÖRLE MÜCADELE

ç ve d tehditlere yönelik terörle mücadele konusunun da toplantda ele alndna dikkat çeken Kaln, Güvenlik birimlerimiz arasnda son dönemde yakalanm olan egüdüm sahada da somut neticeler vermeye devam ediyor. Bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarnda oluturduklar egüdüm sayesinde teröre darbe üstüne darbe vurmaktadr dedi.

Suriyede devam eden savan siyasi bir çözüm yolu ile sonuçlandrlmasna yönelik bir dizi siyasi giriimin devam ettiini de belirten Kaln, Soçi toplantlar ve Astana sürecini hatrlatarak, Türkiyenin bu sürece etkin bir ekilde katk vermeye devam edeceini de belirtti. Kaln, Suriye kaynakl terör tehditlerine kar Türkiyenin etkin mücadelesinin kararl bir ekilde devam edeceinin altn çizdi.

KURBAN BAYRAMI TATL

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Kurban Bayram tatilinin 9 gün olacan açklad.

TÜRKYE ALTERNATFSZ DELDR

Kaln, Rahip Brunsona ilikin, Türkiye tehdide asla pirim vermez. Türkiyeye yönelik tehditkar dil kullanmas asla kabul edilmez. Yaptrm dilini bir tehdit diline getirerek Türkiyeye yüklenmenin kimseye faydas olmayacaktr. F-35lerin Türkiyeye verilmemesi bu Amerikann tek bana yürüttüü bir proje deildir. Bunu engellemeye, geciktirmeye dönük bir adm atlmas halinde Türkiyenin bavuraca bir hukuk vardr. in bu noktaya gelmesini arzu etmiyoruz. Bu ie nasl zarar vereceini görmeleri lazm. Herkesin Türk yargsna sayg duymas gerekir. Böyle bir adm atlmas durumunda Türkiyenin admlar hazrdr. Türkiye kolay gözden çkarlacak ülke deildir, bunu herkesin bilmesi gerekir, F-35 olur baka mevzular olur, Türkiye alternatifsiz de deildir. ifadesini kulland.

DEVAM EDEN YARGI SÜRECNE HERKESN SAYGI DUYMASI GEREKR

Cumhurbakanl Sözcüsü Kaln, Rahip Brunson meselesiyle ilgili devam eden yarg sürecine herkesin sayg duymas gerekir. dedi.

Münbiç plan, tasarland ekilde uygulanmaya devam ediyor. Onun bir takvimi, belli unsurlar var. Bunlar adm adm hayata geçiriliyor. eklinde konuan Kaln, ABDnin yaptrm tehdidi hakknda, Bu gerilimin Münbiç eylem plann olumsuz yönde etkilememesi bizim beklentimizdi, bu yönde bir adm görmedik. dedi.

Kaln sözlerine unlar ekledi:

Cumhurbakanmzn pek çok devlet bakan ile dönem dönem telefon görümeleri olabilir. Bugün, yarn belirlenen bir görüme yok. Bu belirlenebilir. Bu hafta içerisinde Dileri Bakanmzn Pompeo ile bir görümesi olabilir. Afrin bölgesinin kontrolü büyük ölçüde Türkiyede var. dlibde de 12 askeri gözlem noktasn kurduk. u ana kadar rejim kaynakl herhangi bir saldrnn olmamas için görümelerimiz devam etti, netice de aldk.

BEDELL ASKERLK

Kaln bedelli askerlie ilikin ise, Güzel bir süreç ilerliyor. Kanun tasars Meclisten geçti. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Sayn Cumhurbakanmzn imzalamas bekleniyor. Gerekli detaylar Milli Güvenlik Bakanmz paylaacak. dedi.

ERDOAN-BAHçEL GÖRÜMES

Kaln, Erdoann Bahçeliyi kabulü haknda, Olaanüstü ya da acil koduyla bir durum yok, zaman zaman bu tür görümeleri hep birlikte müahede edeceiz. ifadelerini kulland.

Sözcü Kaln, Orta vadeli programn açklanmasyla Türk ekonomisinin yapsal gücünün bütün sektörlere yanstlmas noktasnda önemli admlar atlacak. dedi.

Ana Sayfaya Git