İDEV "Sosyal Medya" konulu seminer düzenledi

İdeal Eğitim Vakfı Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerde, sosyal medyanın doğru kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.

Haberler 28.01.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

deal Eitim Vakf (DEV) Diyarbakr l Temsilcilii tarafndan deal Eitim Seminerleri kapsamnda Sosyal Medya konulu seminer Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

Sunuculuunu brahim Erdoann yapt program, Hafz Ömer Akgül tarafndan okunan Kuran- Kerim ile balad.

Programa konumac olarak katlan Muhammed Kaya, sosyal medyann kullanm ekline dikkat çekti.

Kaya, Sosyal medya bir araçtr. Amacna göre sosyal medyann hükmü vardr slamda araçlarn ve vesilelerin hükmü amacna göre ekillenir. Eer kullandnz amaç doru deilse araçta doru deildir. Bir aracmz harama vesile oluyorsa seni harama sevk ediyorsa haram ve yasaktr. Üzüm satmann sakncas yoktur. Ama içkiye araç olan üzümü satmak haramdr. Mekruh, slamda tavsiye edilen bir ey deildir ama bu günah saylmyor. Bir ey mekruha götürüyorsa o araç ta mekruhtur. Sosyal medyay kullandmz da zamanmz alyor. Bu durum haram deil ama mekruhtur. Eer sosyal medyay kullanyorsak Müslümanlarla ilgili bir ey duymaa sebep oluyorsa bu helaldir. dedi.

Sosyal medya slami anlamda etkili bir davet ve tebli sahasdr

Sosyal medyann doru kullanlmas halinde faydalar sunacana dikkat çeken eitimci Medeni Ta ise öyle konutu:

Sosyal medya etkili ve hzl bir iletiim sahasdr. Dünyann en büyük bilgi havuzudur. Bilgi kütüphanesidir. nternetten istediiniz malumata ulaabiliyorsunuz. Etkili kullanldnda ciddi bir zaman tasarrufu salyor. slami anlamda da etkili bir davet ve tebli sahasdr. Sosyal medya bazen de adalet datyor. Birçoumuzun belki ciddi tepkilerle, basn açklamalaryla ortaya koyamad meseleler sosyal medyada açlan bir hashtagla bakyorsunuz ki geri adm atmak zorunda kalyorlar. Toplumun tepkisini çekmemek adna adalet datldna ahit oluyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git