İki şehit!

Tel Abyad ve Hakkari'de PKK-YPG'nin saldırılarında iki asker şehit oldu.

Haberler 21.10.2019 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk silahl Kuvvetleri içte ve dta terörle mücadelede amansz sava verirken, dün Hakkari ve Tel Abyadtan iki ac haber geldi. PKK/YPG saldrlarnda iki asker ehit oldu.

HAKKARDE SALDIRI

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, PKKllarla çkan çatmada ar yaralanan bir askerin derhal hastaneye sevk edildii ancak müdahaleye ramen kurtarlamayarak ehit olduu bildirildi. Açklamada, Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr dileriz. ifadeleri yer ald.

TEL ABYAD DA EHT

Türk Silahl Kuvvetlerinin Fratn dousunda Tel Abyad bölgesinde keif gözetleme görevi esnasnda PKK/YPGli lerce açlan tanksavar ve hafif silah atei neticesinde ehit düen Piyade Uzman Onba Sefa Fndkn Tokatn Yeilyurt ilçesindeki ailesine ehadet haberi ulat.

ehidin tarm içisi olan babas smail, annesi Özgür Fndk ve 3 kz kardeini, yaknlar ve komular teskin etmeye çalt. Eve ve köye Türk bayraklar asld. Fndkn naann, bugün Kucu köyünde öle vakti klnacak cenaze namaznn ardndan topraa verilecei belirtildi.

ZIRHLI ARACA ROKETATAR

Öte yandan, Arnn Doubayazt ilçesinde ran snrnda devriye gezen zrhl araca teröristlerce düzenlenen roketatarl saldrda 5 asker yaraland.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, ran snrndaki ehit Piyade Er Haim Türkolu Karakolu ile Kozlu Üs Bölgesi arasnda devriye gezen askerlerin bulunduu zrhl araca teröristlerce roketatarl saldr düzenlendi.

Saldrda roketin isabet ettii zrhl araçtaki 5 asker yaraland. Yaral askerler, Doubayazt Devlet Hastanesi ile Idr Devlet Hastanesine kaldrld. Yarallardan biri Doubayazt Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardndan Erzurumdaki hastaneye sevk edildi.

Takviye birliklerin gönderildii bölgede teröristlere yönelik operasyon balatld.

Ana Sayfaya Git