İki dakika bekleyin!

Diyarbakır'da toplu taşıma araçlarında çalışan kadın ve erkek şoförlere öfke kontrolü seminerini veren Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, günlük yaşanan problemlerin eve yansıtıldığını dile getirdi.

Haberler 29.11.2017 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyenin bünyesindeki toplu tama araçlarndan görevli kadn ve erkek oförler için öfke kontrolü, beden dili ve iletiim alanlarnda eitim semineri Kiisel Geliim Uzman Ouz Saygn tarafndan verildi. Belediye Kongre Merkezinde verilen eitim seminerine, kent merkezi ve ilçelere toplu tama araçlarnda görevli çok sayda oför katld. Uzman Saygn, stanbulda da benzer eitim semineri düzenlediini ifade ederek, seminerde Biz insan tayoruz slogann belirlediklerini aktard. oförlere önemli bir hizmet sunduklarn söyleyen Saygn, Eitim verdiim için biliyorum, çok zor bir i yapyorsunuz ve de çok takdir edilecek bir i. Günde yüzlerce insan aracna girip çkyor. Hem o insanlar memnun etmek hem onlar sa salim gittikleri yerle ulatrabilmek gerek. Sabah evden çkarken rahat çkmamz gerekiyor. Evden rahat çkmadmz taktirde kafamzda hep onlar oluyor. çok kritik bir i yapyoruz. Kapy baam diye kapatrsanz ciddi skntlar çkabilir. Ama ne olursa olsun biz direksiyon bana gittiimizde her eyden syrlmamz lazm diye konutu.

GÜLÜMSEMESN BLMEYENLER ARABA KULLANMASIN

letiimde beden dilinin önemini oförlere anlatan Ouz Saygn, beden diliyle yaplacak ters bir hareketin kötü sonuçlara neden olacan söyledi. Saygn, letiimin 3 aya var. Bunlar birincisi, beden dili, dierleri ses tonu ve kelimeler. Beden dili hepsinden önemlidir. Kelimelerin rolü yüzde 10dur, ses tonu yüzde 30, beden dili yüzde 70tir. nsanlar en çok beden dilinize taklyor. Beden dili o kadar önemlidir ki darya mesaj verir. Beden dilinizle çok ters bir hareket yaparsanz kar tarafla problem balar. Beden dilindeki tek bir ters hareket çok kötü eylere sebep olabilir. Beden dilini en yumuatacak hareket gülümsemektir. Gülümsemesini bilmeyenler araba kullanmasn. Beden diliyle ilgili çok ciddi kavgalar çkyor. Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde okumusunuz, kavgann nedenin Ters bakt diyededi. Kiisel Geliim Uzman Ouz Saygn, gün boyu yaanan sorunlar eve yanstlmamas gerektii belirterek, oförlere u önerilerde bulundu:

Eve gidiyoruz canmz skkn. En büyük problemi evde yayoruz. Günün bütün stres ve younluuyla eve gidiyoruz. Günlük yaadmz o stresi eve yanstyoruz. Akama kadar ciddi bir yorgunluk yayorsunuz, zor bir i yapyorsunuz, yolcularla tartyorsunuz hepsi tamam. Eve gittiinizde çocuklar ve einiz bundan bir suçu var mdr? Hayr. Ama eve yansyor. Ne kadar problemli bir i yaparsanz yapn, unu unutmayn o laf söylediiniz zaman mutlaka bir karl olacaktr. Evin kapsna geldiinizde, zile basmadan 2 dakika bekleyin. Ve kendi kendinize unu söyleyin, Bugün ciddi problemler yaam olabilirim hepsi bir kenara ama bunlarn hiç birinden benim eimin ve çocuklarnn hiç bir suçu yok, bunlar tamamyla benim yaadm eyler. Ben imdi tüm negatif enerjimi döküyorum ve içeriye öyle giriyorum. Suratnz eer asksa barp çarmanza gerek yok. Karnzdaki insanlar sizin ne demek istediiniz anlyor. Diyorsunuz ki çouma bir ey söylemedim, söyleminize gerek yok. O beden dilinden anlalyor. Bütün mutluluun hepsi ailedir.

Ana Sayfaya Git