İki işçinin cesedi!

Siirt'teki maden faciasında tutuklu sayısı 7’ye yükseldi. İki işçinin cesedi çıkarıldı.

Haberler 08.12.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SRTin irvan lçesine bal Maden Köyündeki bakr madeninde, 14 içinin cesedinin çkarld, 2 içinin ise arand geçen 17 Kasmdaki heyelan faciasyla ilgili olarak 2 kii daha tutukland. Soruturma kapsamnda tutuklananlarn says 7ye çkarken, 1 kii ise aranyor.

irvan lçesine bal Maden Köyünde, 17 Kasm 2016 tarihinde özel bir firmaya ait bakr maden ocanda meydana gelen heyelanda 16 içi toprak altnda kald. çilerden 2 kiinin daha dün cesedi çkarld. Toplam toprak altndan çkarlan ceset says 14e çkarken, iki içiyi arama kurtarma çalmalar ise sürüyor.

DÜN CESEDE ULAILDI

AFAD koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünden uzman köpeklerin de katld çalmalarda göçük altnda bulunan 4 içiden biri olan Nusret Beyazalmann da cesedine ulald.

Dün akam saatlerinde arama kurtarma köpeklerinin alandaki çalmalar srasnda tepki verdikleri bölgede, ekipler henüz kimlii tespit edilemeyen bir içinin cenazesine ulat. Toprak altndan çkartlan cenaze, otopsi ve kimlik tespiti için Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Ekiplerin, enkaz altnda bulunan 2 içiye ulamak için yürüttüü çalmalar devam ediyor.

GÖZALTINA ALINANLAR

Bilirkii raporundan sonra soruturma kapsamnda tutuklananlarn says artt. Siirt Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturmada, ihmali olduu belirlenen 2 kii daha dün akam gözaltna alnd. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasnn ardndan adliyeye çkarlan i güvenlik uzman S.K. ve irket mühendisi M.K., savclkta verdikleri ifadenin ardndan çkarldklar mahkemede tutukland. Böylelikle soruturma bandan beri yaanan facia ile ilgili tutuklananlarn says 7ye çkarken, 1 kiinin ise arand belirtildi.

Ana Sayfaya Git