İki yıl sonra uçaklar indi

SİİRT'te teknik altyapı, pist uzatma ve onarım çalışması tamamlanan havalimanına 2 yıl sonra ilk kez uçak indi. Vali Ali Fuat Atik, bir haftaya kadar havalimanında tarifeli uçuşların başlayacağını söyledi.

Haberler 02.03.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Havaliman Nisan 2017de teknik altyap, pist uzatma ve onarm çalmas nedeniyle uçulara kapatld. çalmalarn ardndan test uçular yapld ve havaliman seferlere hazr hale getirildi. Havalimanna 2 yl aradan sonra ilk uçak ini yapt. Türk Hava Yollarna (THY) ait Airbus A-319 model uçak indi. Uçaktaki THY Uçu letme Genel Müdür Yardmcs Aykut Alpay karlayan Vali Ali Fuat Atik, Alpa ile birlikte havalimannda inceleme yapt.

UçAK ND

Vali Atik, havalimanna tarifeli uçaklarn inebilecei raporu verildiini söyledi. Bir haftaya kadar Siirt Havalimannn uçulara açlacan belirten Atik, Pistimizin onarm çalmas tamamland ve test uçular yapld. Yaplan test uçularnda herhangi bir skntya rastlanmad ve bugün de havaalanmza Airbus A-319, THYye ait uçak indi. Bu bizi çok mutlu etti. Ayn zamanda yeni havaalan binas yaplyor. Binann yapmna az bir süre kald. Tarifeli uçular ilk olarak stanbula yaplacak. Daha sonra farkl illere seferler yaplacaktr. Siirt halkmza hayrl uurlu olsun dedi.

Ana Sayfaya Git