İki yılda çözüldü

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesindeki Kaya Mahallesi'nin 47 yıllık kanalizasyon sorunu, görevlendirme yapılan belediyenin 2 yılda 5 milyon lira kaynakla yürüttüğü çalışma ile çözüme kavuştu.

Haberler 21.02.2019 - 12:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kocaköy ilçesinin Kaya Mahallesinde 47 yldr süren kanalizasyon sorunu, görevlendirme yaplan belediyenin 2 ylda yürüttüü çalma ile çözüldü.

Kaya Mahallesinin yllardr devam eden kanalizasyon sorunu, Kocaköyün 1972 ylnda belde, 1991 ylnda da ilçe belediyesi olmasna ramen çözülmedi.

çileri Bakanlnca 31 Ocak 2017de Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan, ilçenin 2 bin 579 nüfuslu en büyük mahallesi olan Kaya Mahallesinin önemli bu sorununu çözmek için Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) ile çalma yürüttü.

LBANKn da desteiyle 5 milyon lira kaynak salanan ve 2 yl süren çalma ile mahallenin 47 yllk kanalizasyon sorunu sona erdi.

Kocaköy Belediye Bakan Vekili Kaymakam Turhan ilçenin üç merkez mahallesi bulunduunu, Kaya Mahallesinin de bunlar arasnda en kalabalk mahalle olduunu söyledi.

Kanalizasyon ve altyap konusunu belediye hizmetleri içinde vazgeçilmez olarak gördüklerini dile getiren Turhan, göreve geldii günden itibaren bu sorunla da ilgilenmeye baladn belirtti.

Turhan, Kaya Mahallesindeki kanalizasyon sorununun ilçeye yakmayan bir durum olduuna iaret ederek, sözlerini öyle sürdürdü:

Kaya Mahallesinin kanalizasyonu yoktu. Bu altyap sorunu on yllar boyunca vatandaa birebir hizmet etmesi gereken yönetimler tarafndan görmezden gelinmi ve dolaysyla vatanda yok saylm. Kanalizasyon sisteminin olmad yerlerde hastalklar ve yaam maliyeti artyor. Mikroplarn rahatlkla yaygnlat bir ortam oluuyor. Bu, yönetilemeyen, yönetilmesi istenilmeyen, vatandaa hizmet bak olmayan bir belediyenin tam da örneidir.

Vatandalarn 2 yl boyunca belediye hizmetleriyle tantn ifade eden Turhan, birçok projenin bu süreçte hayata geçirilmesini saladklarn aktard.

- Vatanda modern bir sisteme kavutu

Kocaköyün 47 yldr görülmeyen, yok saylan kanalizasyon sorunu çözüldü. diyen Turhan, ksa bir zamanda 17 kilometrelik hatt ilçeye kazandrdklarn kaydetti.

Turhan, kanalizasyon çalmalarnn yol problemlerini de beraberinde getirdiine dikkati çekerek, bu kapsamda yol ve kaldrm düzenlemesi de yaparak vatandan salkl bir ehir hayatna kavumasn saladklarn ifade etti.

Vatanda artk günlük hayatnda mikroplarla karlamak durumunda deil, kuyu kazmak zorunda kalmad gibi modern bir sisteme kavutu. diyen Turhan, vatandan yaamn kolaylatracak belediye hizmetlerinin süreceini sözlerine ekledi.

- Bu hizmetleri kayyum döneminde gördük

Kaya Mahallesinde yaayan Veysi Filiz, görevlendirme yaplmadan önce belediye hizmetlerinden mahrum kaldklarn söyledi.

Bu yüzylda kanalizasyon sorunu yaadklarn anlatan Filiz, görevlendirme yaplan belediyenin çalmas ile sorunlarnn çözüldüünü belirtti.

2 yl önce Kaymakamn geliiyle Kocaköye yeni bir yüz, yeni bir imaj geldi. ifadesini kullanan Filiz, unlar kaydetti:

Kanalizasyon hatt, yol ve parke çalmas yapld. Daha önceki belediye bakanlar döneminde bir türlü bu hizmetler yaplmad. Daha önce evlerin önünde foseptik çukurlar vard. Bu durum vatandalarn bulac hastala yakalanmasna neden oluyordu. Bu hizmetleri kayyum döneminde gördük. Allah devletimize zeval vermesin.

Esnaf Abdurrahman Bodi de Kocaköyde yllardr belediye olmasna ramen kanalizasyon sorununun sürekli geçitirildiini belirtti.

Belediye Bakan Vekili Turhann 2 yllk süre zarfnda çok güzel hizmetler yaptn dile getiren Bodi, Kanalizasyon sorunu çok güzel bir ekilde ksa sürede bitirildi. Asfaltlama çalmalar da çok güzel bir ekilde yapld. Caddelerimize, sokaklarmza baktmzda güzel bir ehri andryor. Hizmetlerden çok memnunuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git