İlahiyatçılara "kürsü" daveti

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "İlahiyat fakültelerimizin öğretim üyelerine, camilerimizin kürsüleri, minberleri, mihrapları açık. Onlardan daha çok istifade etmek istiyoruz." dedi.

Haberler 16.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Albayrak, Kuran- Kerim ve sünnet kaynakl doru dini bilginin aktarlmasnda, ilahiyatç akademisyenlerin ciddi katks olacan belirtti.

lahiyat fakültelerinde 6 bin dolaynda akademisyenin görev yaptn anmsatan Albayrak, Türkiyedeki 90 bin caminin, ilahiyatç akademisyenler için iyi bir uygulama alan olduunu söyledi.

Bu sayede akademisyenlerin halkn gündeminde nelerin olduunu yakndan göreceklerini ifade eden Albayrak, akademisyenlerden sadece örenci yetitirme noktasnda farkl alanlarda da istifade etmek istediklerini kaydederek, lahiyat fakültelerimizin öretim üyelerine, camilerimizin kürsüleri, minberleri, mihraplar açk. Onlardan daha çok istifade etmek istiyoruz. diye konutu.

Albayrak, ilahiyat fakültelerindeki hocalarn bu çalmaya katk vermesi halinde, slamn emrini yerine getireceklerini, milletin manevi hayatna, Türkiyedeki varln, güvenliin garantisi olacak yeni nesillerin yetimesine katk salayacaklarn kaydetti.

Albayrak, ilahiyatç akademisyenleri gönülden davet ettiklerini ifade ederek, onlar, camilerde en iyi ekilde arlayacaklarn ve cemaatle buluturacaklarn vurgulad.

- man ve inanç esaslar anlatlacak

Diyanet leri Bakanlnca bu yl camilerde verilecek hutbe ve vaazlarda iman ve inanç esaslarnn ele alnacan bildiren Albayrak, bu kapsamda inanç konusunun yer ald 8 ciltlik eser çkardklarn hatrlatt.

Kelam, akaid ve itikad alanlarnda akademik birikimi olan akademisyenlerin katksyla, dini hizmetin daha iyi bir seviyeye geleceini ifade eden Albayrak, sözlerine öyle devam etti:

Hocalarmz, zaten müftülüklerimizin yapt toplantlarda, konferanslarda katk salyorlar. Ama biz bu katknn daha çok artmasn istiyoruz. Belki her hafta bir araya gelerek, hocalarmzn riyasetinde din görevlilerimiz ve vaizlerimizle beraber dersler, okumalar yaplabiliriz.

- Hayattan kopuk düüncenin karlk bulmas mümkün deil

Üretilen bilginin uygulanabilir olmasnn önemine deinen Albayrak, ilahiyat fakültelerindeki bilginin kaynann Kuran- Kerim ve sünnet olduunu, bunlardan üretilen fetvalar ve görüler sayesinde çan problemlerine çözümler üretildiini, hayattan kopuk ve hayatn içerisinde olmayan düüncelerin karlk bulmasnn mümkün olmadn dile getirdi.

FETÖ, DEA gibi birçok terör örgütünün, gençlerin imann, milletin birlik ve beraberliini, vatann güvenliini tehlikeye düürdüünü belirten Albayrak, Hal böyleyken bir akademisyen hocamz da çekilip, kenarda köede, hayatta karl olmayan düüncelerle uramamaldr. Tabii bu hüküm bizim verebileceimiz karar deil. dedi.

Diyanet leri Bakanlnda, merkez tekilatnda görevli bakan yardmclar ve birim amirlerinin ilahiyat fakültesi mezunu olduuna iaret eden Albayrak, Biz de ilahiyat fakültesinde hocalarmzn talebesiyiz. diye konutu.

lahiyat fakültelerinin, bilginin hem korunduu hem de üretildii eitim merkezleri olduuna dikkati çeken Albayrak, lahiyat fakültelerimiz çan getirdii birçok sorunun, skntnn, problemin cevap arand mahallerdir, mekanlardr, ilim yuvalardr. Hocalarmzn Kuran ve sünnet dorultusunda üretilen bilgileri, görüleri ve birikimleri cemaatimizle paylama frsat olacak. Cemaatimiz bunu arzu ediyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git