İletişimleri koparıldı?

İç güvenlik operasyonları ve son dönemde peş peşe başlatılan Kıran operasyonlarıyla inlerine hapsedilen PKK/KCK terör örgütü üyelerinde korku ve panik arttı.

Haberler 18.11.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçleri, baarl operasyonlarla ar darbe alan örgüt üyelerinin telsiz araclyla haberleme orannn yüzde 75 azaldn bildirdi

Bu yln kasm ayna kadar PKK/KCKya yaplan 109 bin 423 operasyonda, PKK/KCKl 711 terörist etkisiz hale getirildi, 11 bin 383 terörist ise gözaltna alnd

Örgütten kaçmak isteyen terörist says artarken, terör örgütü dalmay tehdit ve infaz yöntemiyle bastrmaya çalyor

ç güvenlik operasyonlar ve son dönemde pe pee balatlan Kran operasyonlaryla inlerine hapsedilen PKK/KCK üyelerinde korku ve panik artt. K üstlenmesine büyük darbe vurulan PKK/KCKllar, yerlerinin tespit edilmesinden korktuklar için, telsizle haberlemeyi de en aza indirdi.

Örgüt üyelerine yönelik hem yurt içi hem de yurt dnda çok yönlü mücadeleye devam ediliyor. Son dönemde örgüte yönelik yurt içinde düzenlenen iç güvenlik ve Kran (1,2,3,4,5,6) operasyonlaryla k üslenmesi gerçekletiremeyen örgüt üyelerinin hareket alanlar iyice kstland.

Güvenlik güçleri, baarl operasyonlarla ar darbe alan örgüt üyelerinin telsiz araclyla haberleme orannn yüzde 75 azaldn bildirdi. Örgütten kaçmak isteyenlerin says artarken, dalmay tehdit ve infaz yöntemiyle bastrmaya çalyor.

- Örgüte 10 ayda 109 bin 423 operasyon

Güvenlik güçlerinin artan operasyon saysyla örgütün ikmal kanallar kesildi, bulunan snak ve depolarda tonlarca erzak ve malzeme de güvenlik güçlerince imha edildi.

Geçen yl PKK/KCKya 97 bin 377 operasyon yaplrken, say bu yln Kasm ayna kadar olan dönemde 109 bin 423e ulat. Bu yl 457si ölü, 254ü sa olmak üzere PKK/KCKl 711 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken 11 bin 383 kii gözaltna alnd, 301i ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Baarl operasyonlar sayesinde son iki ylda 143 ton erzak ve malzeme ele geçirildi.

- Örgüt içi intihar ve infazlar artt

Örgütten firar ederek güvenlik güçlerine teslim olan birçok örgüt üyesinin verdikleri ifadelerde yaz ve k mevsimini maarada geçirmek zorunda kaldklarn, erzak ve malzeme temininde sknt yaadklarn anlatt. Açlk ve bitmeyen operasyonlardan bunaldklarn anlatan örgüt üyelerinden bazlar, örgüt içi intihar ve infazlarn saysnn artt bilgisini verdi.

Ana Sayfaya Git