'İlgisiz bıraktığımız gençler kör ideolojilerin eline düşer'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, "İlgisiz, sevgisiz, Kur'ansız, ahlaksız ve eğitimsiz bıraktığımız gençlerimiz kör ideolojilerin eline düşer." dedi.

Haberler 05.07.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Yardmcs Dr. Burhan liyen, ehirleri imar ederken gençleri ihmal ederseniz, gün gelir ihmal ettiiniz gençler, imar ettiiniz ehirleri tahrip eder. lgisiz, sevgisiz, Kuransz, ahlaksz ve eitimsiz braktmz gençlerimiz kör ideolojilerin eline düer. dedi.

Bitlisin Ahlat ilçesinde kz ve erkek yatl Kuran kurslarnda kursiyerlerin hafzlk eitimini tamamlamas dolaysyla tören düzenlendi.

Abdurrahman Gazi Türbesi önünde Kuran- Kerim tilaveti ile balayan törende konuan Bitlis Valisi Oktay çaatay, gençlerin hafzlk unvanna kavumasna öncülük eden ailelerine ve hocalarna emeklerinden dolay teekkür etti.

çaatay, Allah hayrlarn kabul etsin. Günün zorluklarna ramen onlar devletimizin efkatli ellerine teslim edip, Kurann evrensel ve sonsuz mesajyla buluturup ileriye götürdüler. Onlara hafzlk hfzetme imkan tandlar. Allah onlardan raz olsun. diye konutu.

14 yandaki gençlerin eline silah tututurmular

Diyanet leri Bakan Yardmcs Dr. Burhan liyen de Diyarbakrda görev yaparken uyuturucu kullanan gençleri gördüünü ve bundan büyük üzüntü duyduunu söyledi.

Gençleri bu hale getiren uyuturucunun, bu topraklarda yetitirilip yine bu topraklarda satldn aktaran liyen, bu duruma medreselerle, Kuran kurslaryla ve hafzlkla direnmeleri gerektiini kaydetti.

Diyarbakrn Sur ilçesindeki çukur olaylar srasnda 14 yanda çocuklarn öldüünü, 66 gencin ehit olduunu aktaran liyen, öyle devam etti:

Terörün ve uyuturucunun tuzana dümü, çanta ve kalem tutmas gereken 14 yandaki gencin eline otomatik silah tutturmular. Bu gençlerin ölümüne ahit olduk. Eer gençlerimize ve çocuklarmza istikamet göstermeden yürüdükleri yolu asfalt yaparsak, o asfalt yoldan cehenneme daha kolay giderler. Önce istikamet göstereceiz. Yüreklerine iman, ahlak, helal, haram, namus, iffet ve benzeri güzellikleri yerletireceiz. ehirleri imar ederken gençleri ihmal ederseniz, gün gelir ihmal ettiiniz gençler, imar ettiiniz ehirleri tahrip eder. lgisiz, sevgisiz, Kuransz, ahlaksz ve eitimsiz braktmz gençlerimiz kör ideolojilerin eline düer. Gencecik yanda tayamad silahlarla daa çkar, uyuturucu tuzana düer.

Gençlerin kötülüklerden kurtarlmas için gösterilen tüm çabalarn kymetli olduunu kaydeden liyen, meslei ve ii ne olursa olsun, hangi okulu okursa okusun çocuklar, gençleri Allah, kitap, Kuran ve eletirel bir aklla tantrmann çabasnda olmalar gerektiini ifade etti.

Konumalarn ardndan Abdurrahman Gazi Yatl Erkek Kuran Kursu ile Amine Hatun Yatl Kz Kuran Kursunda hafzl tamamlayan 7si kadn 32 kiiye belge ve hediyeleri verildi.

Abdurrahman Gazi Yatl Hafzlk Erkek Kuran Kursunun yeni hizmet binasnn açlnn da gerçekletirildii programa, eski Bayndrlk ve skan Bakan Zeki Ergezen, Ahlat Kaymakam Vekili Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan, Ahlat Belediye Bakan Mümtaz çoban, l Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, AK Parti l Bakan Engin Günceolu, Ahlat Müftüsü Orhan mamolu, kurum amirleri, aileler katld.

Ana Sayfaya Git