İlk Hacı kafilemiz uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Diyarbakır’ın ilk hac kafilesi Diyarbakır Havalimanından mukaddes topraklara doğru yola çıktı.

Haberler 19.07.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slamn farizalarndan olan hac ibadetini eda etmek üzere Diyarbakr Havalimanna gelen 180 hac aday, mukaddes topraklara doru Diyarbakrn ilk hac kafilesi olarak uurland.

Diyarbakr Havalimannda düzenlenen uurlama törenine Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu katld.

LK HAC KAFLES

Uurlama töreninde ksa bir konuma yapan Güzelolu, Diyarbakrdan ilk hac kafilesini uurlamaktan duyduu mutluluu dile getirerek, Rabbim birazdan çkacanz ve Cenb- Allahn misafiri olarak hac ibadeti görevi ile balayacanz haccnz imanla, salkla tamamlamay nasip eylesin. Haccn anlamna ererek Beytullah ziyaret etmeyi, Resulullah ziyaret ederek makamnda onunla bulumay ve efaatine erimeyi nasip eylesin. Rabbimin adyla balayacanz bu yolculukta 180 hac adaymz olarak günahlarndan arnm ve o büyük müjdeye erimi olarak salkla bizlere tüm yaknlarnza hac olarak kavumay nasip eylesin. dedi.

NANLARA NASP

Haccn, bütün inananlarn dünyann her bir köesinde yaayan bütün Müslümanlarn ortak bir noktada bulutuu yer olduuna deinen Güzelolu, Renk, dil, cins, rk orada kalkyor. nananlar olarak hepimiz bir olmann, Allaha inanmann ve secde ettiimiz Beytullah ile bulumann büyük heyecann ve mutluluunu yayorsunuz. Bu kutlu yolculuk, Arafatta maheri hatrlatan o büyük buluma da zirveye çkyor. Nefislerinizde ve yaadnz bütün geçmiimizdeki günahlara kar eytan talayarak Allaha verilen bir vaat ve sözle taçlanyor. Sonra veda tavaf ile haccnz tamama eriyor. ifadelerini kulland.

Güzelolu, Arafatta eller açlrken sizler orada, bizler burada dua ederken üphesiz kendiniz, sevdikleriniz ve yaknlarnz için dua edeceksiniz. Dualarnzda bizleri de unutmayn. Rabbim dualarnz, Arafatta açacanz ellerinizde ve kabul olunan dualar içerisindeki eylesin. Kabul olunmu bir Hacla Resulullah ziyaret edip onunla bulutuktan sonra inallah 25 Austosta da tpk bugün bu mutluluk ve sizleri uurlayan sevdiklerinize kavumay nasip eylesin. diyerek sözlerini tamamlad.

Konumasnn ardndan Güzelolu, ilk hac kafilesini hac farizasn yerine getirmek üzere mukaddes topraklara uurlad.

Ana Sayfaya Git