İlk sıcak hava balonu havalandı

Merkez Artuklu ilçesindeki Dara Antik Kenti'nde sıcak hava balonunun ilk serbest uçuşu yapıldı.

Haberler 31.07.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valiliince Yükseliyoruz Mardin sloganyla balatlan proje ile hayata geçirilecek balon turizmi kapsamnda, Dara Antik Kentinde scak hava balonunun ilk serbest uçuu yapld.

Gün doumunda hazrlklarn balad alanda balona binen Mardin Valisi Mustafa Yaman, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, l Jandarma Komutan Tugeneral Yusuf Kenan Topçu ve Dicle Kalknma Ajans (DKA) Genel Sekreteri Ylmaz Altnda ile baz davetliler ilk uçuta antik kenti gökyüzünden seyretti.

Yarndan itibaren, gün doumunda hava koullar dorultusunda uçularn yaplmas planlanyor.

Uçuun ardndan açklama yapan Vali Yaman, bugün serbest uçular balattklarn ve ilk uçuta yer aldklarn söyledi.

Bereketli Mezopotamya ovas üzerinde bir yandan ehrin silüetini bir yandan da Dara Antik Kentini seyrettiklerini kaydeden Yaman, Bu ilk uçutu, yarndan itibaren bütün misafirlerimizi bekliyoruz. dedi.

2018 ylnda 750 bini akn yatl, 3,5 milyondan fazla turist hedefini gerçekletirdiklerini aktaran Yaman, bu yl da hedeflerinin 1 milyonu yatl 5,5 milyon civarnda günübirlik turiste ulamak olduunu kaydetti.

- Bu uçularn hedeflerimize çok önemli katks olacak

Turizmde belirledikleri hedeflere doru ilerlediklerine iaret eden Yaman, öyle konutu:

Cumhurbakanmz bu yl Göbeklitepe yl ilan etti. Mardin olarak bu avantaj iyi kullanmak istiyoruz. Mardin nemli bir destinasyonda. nallah Mardin bu kültür ve tarihi zenginliini gelen turistlerle de paylaacaktr. Bugün güzel bir uçu oldu. nallah bu uçularn hedeflerimize çok önemli katks olacak. Yükselen Mardin diyor, herkesi bekliyoruz. lk uçu çok keyifliydi. Artk yarndan itibaren misafirler buyursunlar, gelsinler, uçulara katlsnlar.

DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda da Mardinin bir dünya kenti olduunu belirterek, turizme önemli katks olacana inand bu etkinlie her zaman destek vermeye hazr olduklarn aktard.

- Herkesi bu heyecan tatmaya bekliyoruz

Balon uçuu koordinasyon sorumlusu Ömer Kafkas, bir yllk zorlu bir çalmadan sonra uçulara balamann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Mardin Valiliinin destekleriyle bugünlere gelebildiklerini dile getiren Kafkas, Mardin çok heyecan verici bir ehir ve gökyüzünden de bir baka güzel. Yakn zamanda Mardinin turizm potansiyeli deiecek. Mardine daha farkl nitelikte turistler gelecek bu uçular sayesinde. Scak hava balon uçular dünyada çok ilgi gören bir aktivite. Dolaysyla Mardine çok yakt. diye konutu.

Kafkas, bu aktivitenin kente kazandrlmasnda emei geçenlere teekkür ederek, Serbest uçularmz yarndan itibaren balyor. Sadece Dara deil, Mardinin birçok bölgesinde uçabileceiz. Herkesi bu heyecan tatmaya bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git