İlk Teravih Yarın Akşam!

Ramazan ayının ilk teravih namazı salı günü kılınacak. On bir ayın sultanı ramazan ayı, 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak.

Haberler 14.05.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 14.05.2018 - 09:59

On bir ayn sultan ramazan aynn ilk teravih namaz 15 Mays Sal günü klnacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan aynn ilk orucu için saly çarambaya balayan gece sahura kalklacak.

Teravih namaz, mukabele, ftr sadakas ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildii bu ayda, Kuran- Kerimde bin aydan daha hayrl olduu bildirilen Kadir Gecesi idrak edilecek.

Ramazan aynn ardndan 15 Haziranda ise Müslümanlarn büyük sevinçle karlad Ramazan Bayramna girilecek.

- Oruç, insann iradesinin snanmasnn zirvesi

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cafer Karada, ramazan aynda oruç, teravih, ftr sadakas ve itikaf gibi ibadetlerin en güzel ekilde ifa edilmesi gerektiini belirtti.

Karada, Kuran- Kerimin bu ayda indirilmeye balandn ve Hazreti Peygamber ile Cebrail aleyhisselamn karlkl Kuran okuduunun rivayet edildiini anmsatt.

Bundan dolay ramazan aynda Müslümanlar tarafndan mukabele geleneinin camilerde ve evlerde ifa edildiini vurgulayan Karada, Bu gelenei, güzelliklere rehber olan Kuran zihinlere yerletirme ve bu bilinci toplumun bütününe kazandrma frsat olarak deerlendirmeliyiz. diye konutu.

Karada, orucun, insann iradesinin snanmasnn zirvesini oluturduunu belirterek, Ramazan ay dier güzel ibadetlerin yannda orucuyla, teravihiyle, ftr sadakasyla, itikafyla ve mukabeleleriyle kötülüklerden kaçnma ve iyiliklere yönelme, eitim için adeta bir kampa girme aydr. ifadesini kulland.

- Zekat ve fitre toplumsal dayanmann en güzel örnei

Ramazan aynda Müslümanlarn kelimeiehadet, namaz, oruç ve zekat gibi ibadetleri ayn anda yaptna dikkati çeken Karada, öyle devam etti:

Hali vakti yerinde olanlar dier kardelerine zekat ve fitre vererek onlarn gönüllerini ho etmenin mutluluunu yaarken, aslnda bir toplumsal dayanmann da en güzel örneini vermi olurlar. Bu yönüyle zekat bütün toplumu içine alan bir rahmet ve merhamet uygulamasna dönüür.

- Bencillemek bakalarn gözard etmeye neden oluyor

Modern zamanda insanlarn bireyselleerek bencilletiini ve bencillemenin bakalarn gözard etmeye neden olduunu anlatan Karada, unlar kaydetti:

Oruç ve zekat toplumda tam da söz konusu yalnzln ve bencilliin ortadan kalkmasn salayacak bir ortam oluturmaktadr. Aç kalan insan, açlarn farkna varr ve onlarn halinden anlar. Yardm eden insan ise kendisine bir dost ortam hazrlar. Böylelikle el birliiyle bir rahmet ve efkat iklimi oluturulmu olur.

Ana Sayfaya Git