İmamlar gül dağıttı!

Diyarbakır İl Müftülüğü 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını farklı bir etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Haberler 09.10.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Camiler ve Din Görevlileri Haftas kapsamnda Diyarbakr Sur lçe Müftülüü, cami cemaatine, esnaflara ve vatandalara gül datt.

Sur lçe Müftülüü ube Müdürü Mücahit Özdemir, ef Ercan Dilmaç, daire personelleri ve din görevlileri tarafndan cami cemaatine, esnaflara ve vatandalara gül datld.

Gerçekletirilen etkinlie ilikin açklamalarda bulunan Sur lçe Müftüsü smail Fakirullaholu, tasavvufta gülün ilh güzellikleri ifade ettiini belirterek, Tasavvufta gül ilh güzellikleri ifade ettii gibi Allahn mahbbu Peygamber Efendimizi de temsil eder. Onun için Peygamber Efendimizden sonra Gül Ahmed ismi mehur olmu ve bu künye ile çok defa anlmtr. dedi.

GÜL DAITTILAR

Fakirullaholu, Enes bin Malik: Resulullahn yannda 10 yl kaldm. Bütün kokular kokladm. Onun kokusundan daha güzel bir koku koklamadm. demitir. Yani gülde nasl doal bir koku varsa, Peygamberimizin de doal bir kokusunun olduunu ifade etmeye çalm ve o kokuyu gül kokusuna benzetmitir. ifadelerini kulland.

Peygamberin temsilcileri olan din görevlilerini toplumda anmak adna sembolik bir etkinlikte bulunduklarn ifade eden Fakirullaholu, Bu anlaml etkinlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftasn anlatmaya çaltk. Bu vesile ile vefat eden din görevlisi meslektalarma Allahtan rahmet diliyor, bu görevi deruhte eden deerli meslektalarm ve din gönüllüsü hocalarm tebrik ediyor, hayrl hizmetler yapmay Cenab- Haktan niyaz ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git