İmkanlar PKK'ya Kullandırılmış?

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski DBP'li Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Şeyhmus Aydın hakkında iki ayrı suçtan 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 23.03.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gizli tank ifadesinden adamlarna ihale karlnda yüklü miktarlarda para aktarm yaptrarak terör örgütüne mali destek salamtr.

ddianameden üpheli PKK/KCK silahl terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile ilikili ve irtibatl olmu, Bismil Belediyesinin imkanlarn kullanarak PKK/KCKya maddi destek salamtr

DYARBAKIR Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda geçen 22 Kasmda tutuklanan Bismil ilçesi eski Belediye Bakan Yardmcs eyhmus Aydn hakknda, silahl terör örgütü kurma ve yönetme ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmama suçlarndan, 15 yldan 25 yla kadar hapis istemiyle dava açld. Gizli tann ifadelerine yer verilen iddianamede, Aydnn Iraktaki PKK kamplarnda eitim ald, belediyenin bütçesinden ve ihale verilenlerden alnan paralar örgüte aktard belirtildi.

Bismil eski Belediye Bakan Yardmcs eyhmus Aydn hakknda yürütülen terör soruturmas tamamland. Aydn hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmama suçlarndan 15 yldan 25 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, PKK terör örgütü mensuplar ile irtibatl ekilde ibirlikçilik faaliyetinde bulunduklar deerlendirilen kiilerin deifre edilmesi amacyla soruturmann balatld kaydedildi.

GZL TANIK:HALELERDEN ÖRGÜTE MAL DESTEK SALANDI

ddianamede, soruturma kapsamnda Göktürk isimli gizli tann, eyhmus Aydnn zaman zaman terör örgütünün Kuzey Iraktaki kamplarna gittii ifadelerine yer verildi. Gizli Tank Göktürk, Aydnn aktif olarak PKK terör örgütünün krsal alan kadrolar ve üst düzey sorumlular ile irtibatl olduunu belirterek, 2014 ylnda 2 kez, 45er günlük sürelerle Kuzey Irakta bulunan PKK terör örgütünün Kaniyerae kampnda örgütsel eitim aldn duydum. Bu ahsn belediye bakan yardmcs olmas, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile iliki içerisinde olmas nedeniyle olmutur. Bismil Belediyesinin düzenledii ihalelerde yolsuzluk yaparak, ihalelerin örgüt yanls iadamlarna verilmesini salamaktadr. haleleri alan iadamlarndan PKK terör örgütüne yüklü miktarlarda para aktarm yaptrarak, mali destek salamaktadr. Terör örgütünün mili/ibirlikçilerinin krsala gidip gelmelerinde kullanacaklar araçlar Bismil Belediyesinden salamaktadr. PKK terör örgütünün krsal alanlarda bulunan örgüt mezarlklarna belediye imknlarn kullanarak inaat malzemesi, araç gereç ve belediye çalanlarndan içi göndermektedir. Belediye Bakan, Muhasebe Müdürü ve Mutemet ile birlikte belediyenin düzenlenen tüm ihalelerde ve imar planlarnda yolsuzluk yaparak, elde edilen geliri PKK terör örgütüne aktarmaktadrlar. Belediyeye mal ve hizmet satn almadan, alm gibi göstererek paray PKK terör örgütüne aktarmaktadrlar. Belediye bakanl bilgisi dhilinde ruhsatsz faaliyet yürüten kum ocaklar ve hazr beton santralleri var. Bunlarn faaliyetlerine ruhsatsz devam etmeleri karlnda rantn bir bölümünün PKK terör örgütüne aktarldn duydum. Belediyeye alnacak personel özellikle PKK terör örgütü mensubu olup, krsal alanda güvenlik güçleri ile girdikleri çatmalarda ölen kiilerin yaknlarndan seçilmektedir. Cezaevine girenlerin eleri veya akrabalar belediyede ie alnm gibi gösterilerek bu kiilere maddi destek salanmaktadr. Usulsüzlükler Belediye Bakan Cemile Eminolu ve Bakan Yardmcs eyhmus Aydnn talimatlar ile yaplmaktadr dedi.

KCK MAHKEMESNDE FADES ALINMI

eyhmus Aydnn hendek olaylar döneminde PKK/KCK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlar protesto etmek amacyla yaplan eylemlere katldn belirten savc, 21 Austos 2016 tarihinde Bingölde ele geçirilen bir araçta Azad Farqin kod adl Nevzat Gündüz ve yanndaki örgüt mensuplarna ait dijital dokümanlar ele geçirildiini kaydetti. Ele geçirilen materyal içerisinde Bismil soruturma tutanaklar.doc isimli bir belge bulunduunu kaydeden savc, belge içeriinde eyhmus Aydnn KCK tarafndan oluturulan mahkemede ifade verdiinin tespit edildiini vurgulad.

HENDEKLERN KAPATILMASI çN MAKNES VERMED DDASI

eyhmus Aydnn, belediyedeki örgüt mensuplar arasndaki anlamazlk ve örgütsel faaliyetlerin aktif ekilde yerine getirilmemesinden dolay örgüt yöneticilerine ifade verdiini kaydeden savc, üphelinin ehir merkezlerinde faaliyet yürüten PKK/KCK terör örgütü mensuplarn güvenlik güçlerine kar açm olduklar hendek, barikat gibi tuzaklarn kapatlmas için emniyetin istedii kepçeyi vermeyerek, örgütün emir ve talimatlar dorultusunda hareket ettiini belirtti. ddianamede, Aydnn konumunu kullanarak belediyenin bütçesinden yurt dndaki örgüt mensuplarna yardm gönderdii de ifade edildi.

HENDEKLERN KAPATILMASINA YARDIMCI OLDUM

ddianameye yansyan ifadesinde suçlamalar kabul etmeyen eyhmus Aydn, Örgütle balantm yok. Örgüt mensuplarna malzeme temin etmedim. Belediye döneminde ihalelerin tamam effaftr. halelerin hiçbir yerinde bulunmadm. Hiçbir mezarla belediye aracn göndermedim. Belediye bakan yardmcl yaparken örgüt adna not alp, bir yere vermedim. Benim örgüt ile hiçbir ilikim yoktur. Belediye imkanlarn kesinlikle örgüt adna kullanmadm. Belediyeye ait kepçeyi bizzat emniyete götürerek, hendeklerin kapatlmasnda yardmc oldum. Ayrca örgütün mahkemesine giderek ifade vermedim dedi.

üphelinin, Bismil Belediyesinin imkanlarn kullanarak PKK/KCK silahl terör örgütüne maddi destek salad belirtilen iddianamede, Aydnn, ilçede, PKK/KCK silahl terör örgütünün eylemlerinde bilgi sahibi olarak yönlendirme ve organizasyon faaliyetlerde bulunduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git