İnsan uzuvları bulundu

Viranşehir'de patlama bölgesinde insan uzuvları bulundu, şehit bekçi toprağa verildi, terörin izlerinin silinmesine başlandı.

Haberler 20.02.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Viranehirin Yeniehir Mahallesinde geçen Cuma akam, örgüt üyeleri tarafndan park edilen bomba yüklü aracn uzaktan kumandayla patlattld, yarg mensuplarnn oturduu Savclar Sitesi ve çevresinde polisin olay yeri incelemesi tamamland. Patlama nedeniyle hasar gören bölgedeki enerji nakil hatlar DEDA ekiplerince deitirilirken; kap, pencere ve camlar krlan 14 binann onarlmas için balatlan çalmalar devam ediyor.

Saldrda hasar gören 40a yakn araç da, çekicilerle olay yerinden kaldrld. Belediye ekiplerinin temizlik çalmalar srasnda molozlarn arasnda ba ve göüsten oluan yanm insan uzuvlar bulundu. Kime ait olduu henüz saptanamayan ceset parçalar incelenmek üzere morga götürüldü.

EV HASAR GÖRENLER

Patlamada evi hasar gören Aslan Akmee, gazetecilere yapt açklamada, patlama srasnda evinde misafirleriyle oturduklarn belirterek Aniden patlama oldu. Bir anda alev topu yükseldi. Elektrikler kesildi. çocuklarmla hemen yere yattk, çok korktuk. Evimde büyük hasar olutu. u anda temizlik yapyoruz. Bu tür terör olayna karym, knyorum ve tasvip etmiyorum. diye konutu.

Mehmet Karata da evde yemek yedii srada patlama olduunu söyleyerek patlamann basncyla evde hasar olutuunu aktard. Olayda hayatn kaybedenlere basal dileyen Karata, bu terör saldrsn knadklarn, böyle bir olayn bir daha yaanmamas için dua ettiklerin kaydetti.

EHT BEKç TOPRAA VERLD

Saldrda ehit olan mahalle bekçisi 2 çocuk babas brahim Kete için Viranehir Kaymakamlnda tören düzenlendi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Kaymakam Ömer çimit, l Emniyet Müdürü Veysal Tipiolu, Ketenin ailesi, yaknlar ve polisler ile çok sayda vatanda katld. Törende sayg duruunda bulunduktan sonra özgeçmii okunan Kete ve ehitler için l Müftüsü hsan Açk tarafndan dua edildi.

TERÖRSTLERN SON çIRPINILARI

Vatandalarn sk sk ehitler ölmez, vatan bölünmez ve Kahrolsun PKK sloganlar att törende konuan Vali Tuna, terör saldrlarn knayarak, öyle dedi:

ehitlerin kan yerde kalmayacak. Teröristlerin son çrpnlar. 15 Temmuzda halkmz nasl terörün üstesinden geldiyse imdi de ayn azim ve kararllkla üstesinden gelecektir.

ehit bekçi Ketenin Türk bayrana sarl cenazesi, buradaki törenin ardndan ilçeye bal Karatepe Mahallesinde klnan namaz sonras mahalle mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git