İnsan ve hayvan figürü bulundu!

Şanlıurfa'da, 'Amazon kraliçelerinin av ve savaş sahneleri'nin tasvir edildiği mozaiklerin bulunduğu Haleplibahçe'deki Mozaik Müzes'ine yakın bir bölgede yapımı devam eden inşaatın bodrum katında insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu mozaik bulundu. Bölgede kaçak kazı yaptıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alınırken, mozaikler koruma altına alındı.

Haberler 08.01.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, bir evin bodrum katnda yaplan kaçak kaz srasnda mozaik bulunduu ihbar üzerine harekete geçti. Balklgöl civarndaki Mozaik Müzesine yakn mesafedeki adrese baskn yapan ekipler, inaat halindeki evin bodrum katnda açlan üzeri molozlarla kapatlm çukuru tespit etti. çukurdan içeri giren ekipler, 2 oda halindeki tünelde 4 metre karelik tabanda insan ve hayvan figürlerinin yer ald mozaik bulunduunu saptad. Bir ksm tahrip edilmi taban mozaiinin bulunduu alanda yaplan aramada 2 üpheli çeitli kaz malzemeleriyle yakaland.

MOZAK MÜZESNDEK ESERLERLE BENZERLK TAIYOR

Koruma altna alnan mozaii inceleyen uzmanlar, eserin Mozaik Müzesinde yer alan milattan sonra 5 veya 6nc yüzyllardan kalan mozaiklerle benzerlik gösterdiini belirledi. naat çalmasnn durdurulduu bina zeminindeki mozaiklerin incelemesine devam ediliyor.

Ana Sayfaya Git