İran ile doğu sınırda PKK'ya yönelik ortak operasyon

"15 gün önce dedim ki, 'İran ile ortak operasyon yapacağız.' Tarihimizde ilk defa, 2-3 defa Tahran'a, İran'a gittik geldik. Onlar da geldiler. Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız. Bunlara nefes aldırmayacağız"

Haberler 19.03.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, 15 gün önce dedim ki, ranla ortak operasyon yapacaz. Tarihimizde ilk defa, 2-3 defa Tahrana, rana gittik geldik. Onlar da geldiler. Bu sabah 08.00 itibaryla ranla dou snrmzda PKKya yönelik ortak operasyon yapmaya baladk. Sonucu açklayacaz. Bunlara nefes aldrmayacaz. dedi.

Soylu, Antalyann Serik lçesinde çnaralt Meydannda halka hitap etti. Bakan Soylu, bugün Türkiyede terörle, uyuturucuyla, hrszlkla, milleti skntya sokan tüm suçlarla mücadele ettiklerini söyledi.

Baarl çalmalar yaptklarn vurgulayan Soylu, Bunu siyasal istikrarla yapyoruz. Eer siyasal istikrar kaybedersek, terörle mücadelede ve dier suçlarda Türkiye kaseti tekrar baa sarmak zorunda kalr. Geleceimiz için Türkiyede istikrar kaybetmek istemiyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyede yllardan beri darbeler yapldn, babakann, bakanlarn asldn dile getiren Soylu, ülkenin anari, terör, ekonomi, kardei kardee düürme oyunlaryla ileriye gitmesini engellemeye çalanlar bulunduunu kaydetti.

Türkiyeyi içeriden ve dardan sktrmak isteyenlere iaret eden anlatan Soylu, öyle konutu:

Amerika bize Afrine giremezsin dedi. çatr çatr girdik mi? Girdik. Bunu kim salad biliyor musunuz? Sizin iradenizle, 50 gramlk oy pusulanzla destek verdiiniz Recep Tayyip Erdoan salad. Sadece terör koridorunu engellemedi, gelecek nesillere ve dünyaya, Ey dünya biz parmamz oynatmadmz sürece kimseye oyun kurdurtmayz. mesajn verdi.

- Siz de 31 Martta öyle bir imza atn ki akna dönsünler

HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin Kürdistanda biz kazanacaz, batda AK Parti ve MHPye kaybettireceiz sözlerini hatrlatan Soylu, Sen böyle bir sözlemeyi kiminle imzaladn? diye sordu.

HDPnin bu sözlemeyi CHP, Y Parti, Saadet Partisi genel bakanlar ile imzaladn vurgulayan Soylu, Siz bu sözlemeyi Türkiyeye kumpas kurmaya çalanlarla imzaladnz. Siz de 31 Martta öyle bir imza atn ki akna dönsünler, akna. ifadelerini kulland.

Antalyada da PKK lehine eylemler düzenleyenlerin de belediye meclis üyesi olarak yazldn aktaran Soylu, vatandalardan Antalyann PKKya bulatrmamasn istedi.

Türkiyede 17 yldr yaplan çalmalar hakknda bilgi veren Soylu, Yüzdük yüzdük kuyruuna geldik, kaseti tekrar baa sarmak istemiyoruz. Sayg duyulan, güçlü bir Türkiye için çalyoruz. Tayyip Erdoan, futbol oynamay iyi biliyor mu? Biliyor. Ayana top yakyor, imdi Tayyip Erdoann ayana u topu verin de Klçdarolunun ve zillet ittifaknn kalesine bir 90dan çaksn. deerlendirmesinde bulundu.

- ran ile ortak operasyon

Uyuturucu ile yaplan mücadeleyi de anlatan Soylu, 2017 ylnda 941 kiinin uyuturucu nedeniyle hayatn kaybettiini, geçen yl ise bu rakamn yar yarya dütüünü söyledi. 57 bin uyuturucu satcsn cezaevine gönderdiklerini ifade eden Soylu, hrszlk olaylarnn da yüzde 35 orannda azaldn belirtti.

Türkiyede bir huzur ortamnn oluturulduunu aktaran Soylu, bugün otellerde yer olmadn, dünyann her yerinden insann huzur içinde Türkiyeye geldiini söyledi.

Türkiyenin istikrar yakaladn, güçlü bir ülke konumuna geldiini belirten Soylu, unlar kaydetti:

nsansz hava araçlarna öyle bir yazlm yaptk ki, bundan sonra terör örgütleri brakn dalarda yürümeyi, kafalarn çkaramayacaklar, kafalarn. Yeter ki bize güvenin. 15 gün önce dedim ki ranla ortak operasyon yapacaz. Tarihimizde ilk defa, 2-3 defa Tahrana, rana gittik geldik. Onlar da geldiler. Bu sabah 08.00 itibaryla ranla dou snrmzda PKKya yönelik ortak operasyon yapmaya baladk. Sonucu açklayacaz. Bunlara nefes aldrmayacaz. Kökünü kazyacaz. Milletimizi bunlardan kurtaracaz. Biz bu mücadeleyi yapyoruz, boynumuzu Kandilin önünde eik brakmayn, arlatanlara güldürmeyin.

Ana Sayfaya Git