İran Meclisi, ABD güçlerini resmen terörist ilan etti

İran Meclisi, Devrim Muhafızları Ordusunun terör örgütü ilan edilmesine karşılık, ABD'nin Orta Doğu'da faaliyet gösteren tüm askeri güçlerini terörist ilan eden yasa tasarısını kabul etti.

Haberler 17.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran devlet televizyonuna göre, ABDnin Devrim Muhafzlar Ordusunu yabanc terör örgütleri listesine eklemesine kar adm olarak sunulan tasar, mecliste 204 evet, 2 ret ve 1 çekimser oyla kabul edildi.

Meclis oylamasndan sonra konuan Meclis Bakan Ali Laricani, Meclis, bu yasay ezici çounlukla kabul ederek, milli güvenlik konusunda ABD ve dümanlara kar tek ses olduunu ortaya koymutur. dedi.

Savunma Bakan Emir Hatemi ise mecliste yapt konumada, yasann ezici çounlukla kabul edilmesiyle ABDnin rana kar yaptrm politikasnn geçersiz olduunun ortaya konulduunu ifade etti.

ran Meclisi, ABD güçlerini resmen terörist ilan etti

Baz milletvekilleri, tüm ABD ordusunun terör örgütü ilan edilmesi çarsnda bulundu. Milletvekilleri, tasarnn kabul edilmesinin ardndan genel kurulda Kahrolsun ABD eklinde sloganlar att.

Kabul edilen yasaya göre, ABDnin Orta Douda faaliyet gösteren tüm askeri ve istihbarat birimleri ile özel ve tüzel kiilikleri terörist olarak ilan edildi. Yasa ayrca, ABD güçlerine yönelik her türlü mali, teknik, eitim, lojistik destei teröre yardm ve yataklk kapsamnda kabul ediyor.

Yasada, ran hükümeti ve silahl kuvvetlerinin alnan bu karar hukuki, siyasi ve diplomatik kanallar üzerinden uygulamakla yükümlü olduu belirtildi.

ABD Bakan Donald Trump, 8 Nisanda ran Devrim Muhafzlar Ordusunun ABDnin yabanc terör örgütleri listesine eklendiini duyurmu, ran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de buna karlk ABD Merkez Kuvvetler Komutanln (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldn açklamt.

ABD yönetiminin karar dün resmen yürürlüe girmiti.

Ana Sayfaya Git