İran'dan 500 kişi geliyor

Erzurum Valisi Okay Memiş, yapımı tamamlanan şehir hastanesinin İran'dan gelecek Türk vatandaşlarının müşahade altında tutulması için kullanılacağını söyledi.

Haberler 27.02.2020 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Okay Memi, Erzurum Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesinde Salk Müdürü Gürsel Bedir, Bahekim Mahmut Avc, doktorlar ve salk çalanlaryla toplant yapt. Koranavirüs nedeniyle ölümlerin yaand randan gelecek Türk vatandalarnn müahade altnda tutulmas konusunda doktor ve salk çalanlaryla son hazrlklar görüen Vali Memi, ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulundu. ehir hastanesinin 1500 yatak kapasiteli olduunu belirten Vali Memi, randan gelecek Türk vatandalar için yaklak 500 yataklk bölümünü kullanacaklarn söyledi. Erzurumda hazrlklarn yapldn ifade eden Vali Memi, Yeteri kadar yatak kapasitemiz var. Hekimlerimiz, salk çalanlaryla toplant gerçekletirdik. 14 günlük kuluçka dönemi var virüsün. Zaten Erzurumda bu virüsün negatif ya da pozitif olup olmadn test eden illerden birisiyiz. Dün Afganistanl bir göçmen yüksek ate sebebiyle müahade altna alnm, testleri negatif çkt dedi.

KAçAK GÖçMENLERLE KARI KARIYAYIZ

Virüsle mücadelede salk çalanlarnn yan sra kolluk kuvvetlerine de önemli görevler dütüünü kaydeden Vali Memi, Tarihi pekyolu üzerindeyiz, uluslararas karayolu üzerindeyiz. Dolaysyla çok kaçak göçmenle kar karya kalyoruz. Snrlar kapatlmasna ramen göçmenler kar karya kalyoruz. Bütün Türkiyede devletimiz, salk bakanlmz, dier bakanlklar bunun üstesinden geleceklerdir. Biz eer ihtiyaç olursa hazrlklarmz yaptk. Allahn izniyle bu salk hizmetini hep beraber vereceiz. limizde ve Türkiyede pozitif bir vaka bulunmamaktadr diye konutu.

BZM VERECEMZ BLGLER DEERLENDRSNLER

Kaçak göçmenlerle mücadelede polisin eldiven ve maske kullanmasn vatandalardan bazlarnn yanl algladn belirten Memi, unlar söyledi:

Bu yaplan önleyici bir tedbir. Polis, jandarma üst aramas yapyor eldiven, maske kullanmak zorunda. Tedbirli olacaz ama panik yapmadan ortal kartrmadan. Bazlar kasten yapyor. Vatandalarmz bunlara itibar etmesinler. Ortal kartrmak maksadyla baz eyler olabilir. Bunlara itibar etmesinler. Bizim vereceimiz bilgileri deerlendirsinler. Ne olursa olsun vatandalar bilgilendireceiz.

Ana Sayfaya Git