İslami ilimler mirası nedir?

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın konuşmacı olarak katıldığı “İslami İlim Mirasımız” konferansı İlahiyat Fakültesinde gerçekleşti.

Haberler 13.03.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, rektör yardmclar, dekanlar, akademisyenler ve örencilerin katlm salad konferans, Kuran- Kerim okunmas ile balad.

SLAM LMLER MRAS

Arakça, kültür ve ilim tarihinin en önemli kurumlarndan biri kabul edilen Beytül-Hikme ile ilgili bilgi verdi. slami ilimler vahiy ürünüdür. Bizim medeniyetimizde vahiy ürünü bir medeniyettir. slam medeniyeti Medine ortaya çkm bir medeniyet olup, en büyük özellii telif medeniyeti olmasdr diyen Arakça, dünya ilimler tarihinde bilginin aktarlmas konusunda en salam metodun bizim usul ve hadis alimlerimizin ortaya koyduu metot olduunu söyledi.

mam afiinin er-Risale adl eserinin Avrupal oryantalistleri bile tedirgin eden ve onlar slama saldrma noktasnda bezdiren bir çalmadr diye ifade eden Arakça, muhaliflerin ve bilim adamlarnn vefat tarihlerinin mutlak surette bilinmesi gerektiini, onlarn soyadlarnn olmamasna karn onlar ifade eden soyadlarnn vefat tarihleri olduunu söyledi.

BÜYÜK HEDEF BELRLEYN

Astronomi, Fizik, Kimya, Matematik, Tp, Eczaclk alannda slam alimlerinin çalmalarn örneklendiren Arakça, örencilere önlerine büyük hedefler koymalar ve dil örenmeleri gerektii konusunda tavsiyelerde bulundu.

Konferansn ardndan yazd kitaplar lahiyat Fakültesi Kütüphanesine hediye eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül tarafndan plaket ve hediye takdimi yapld.

Ana Sayfaya Git