İsmail Demir: ATAK'ın gelişmiş modelleri de gelecek

SAVUNMA Sanayii Başkanı İsmail Demir, büyükelçilere savunma sanayiine ilişkin bilgiler vererek, "ATAK'ın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Tabi bu ATAK, ilk model olarak düşünüyoruz. Bundan bir kaç adım sonra bir gelişmiş, iki gelişmiş, üç gelişmiş modelleri de gelecek. Daha fazla yük taşıyan daha fazla silah kabiliyeti olan daha büyük ATAK’larda şu anda proje safhasında" dedi.

Haberler 17.08.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl tarafndan düzenlenen 10uncu Büyükelçiler Konferans kapsamnda Ankarada bulunan büyükelçiler ASELSAN ziyaret etti. Sayg duruu ve stiklal Marnn ardndan ASELSAN Yönetim Kurulu Bakan ve Genel Müdürü Haluk Görgün açl konumasn yaparak ASELSANa ilikin bilgi verdi.

ATAKIN BR ÜST MODEL GELYOR

Savunma Sanayii Bakan smail Demir de yapt konumada, ihracatn ekonomide önemli bir çk yolu olduunu kaydederek savunma sanayiinin ihracatnn dier ticari ilikilerden farkl olduunu bildirdi. Savunma Sanayiindeki ihracatn ülkeler aras ilikilere bal olduunu belirten smail Demir, Türkiyenin savunma sanayiindeki üretimleri hakknda bilgi verdi. Demir, ATAK Helikopterinin operasyonlarda youn ve baarl bir ekilde kullanldn, uluslararas alanda göz dolduran bir helikopter olduunu söyledi. smail Demir, Dünyada atak snf helikopterler arasnda en iyi performans gösterenlerden birisi. Bu bir hamaset deil. çeitli kullanclar en zor artlarda dahi test edilen helikopterimizin çevikliine, vuru hassasiyetine ve yerli silahlarla donattmzdaki vuru kabiliyetine gerçekten hayran oluyorlar. lk admmz Pakistana ihracatla attk. çeitli ülkelerden cazip teklifler var. Bu nedenle ATAKn geleceinin parlak olduunu düünüyorum. Tabi bu ATAK, ilk model olarak düünüyoruz. Bundan bir kaç adm sonra bir gelimi, iki gelimi, üç gelimi modelleri de gelecek. Daha fazla yük tayan daha fazla silah kabiliyeti olan daha büyük ataklarda u anda proje safhasnda diye konutu.

Konumalarn ardndan büyükelçilere ASELSAN üretim bantlar gezdirildi.

Ana Sayfaya Git