İsot toplayan oyuncak bebek

Eyübiye Halk Eğitim Merkezi’nin bünyesinde kursiyerler tarafından yapılan el sanatı olan tarlada isot toplayan yerel kıyafetli oyuncak bebekler ilgi odağı oluyor.

Haberler 21.02.2019 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balklgöl Platosunda küçük bir iletmede anlurfay temsil eden yöreye özgü ürünler, kursiyerler tarafndan el sanatna ilenerek tantlyor. anlurfa yöresine ait yerel kyafetler, isot ve pamuk toplayan oyuncak bebekler yaplarak tantm salanyor. Kursiyerlerin yapt anlurfaya özgü el sanatlar vatandalar youn ilgi gösteriyor.

Amacmz anlurfay temsil eden ürünleri tantmak

anlurfa yöresini temsil eden ürünlerin el sanatlar yaptklarn belirten kursiyer Nazmiye Yavuz, Eyyübiye Halk Eitim Merkezinde el sanatlar hocasym. Yaklak olarak 8 aydr burada kurs veriyorum. Biz hem kurs veriyoruz hem de örencilerimizin yaptklar el sanatlar ürünlerinin satn yapyoruz. Biz burada anlurfa yöresine özgü el sanatlar yapyoruz. Burada anlurfay temsil eden isotu el sanatyla yaparak tantmn yapmak. El sanatlar olarak isot, patlcan, oyuncak bebek ve Urfa yöresine özgü olan her eyin el sanatn yapmaya çalyoruz. anlurfa özgü olan yerel kyafetleri biz bebeklere giydiriyoruz. Suruç, Siverek, Akçakale, Viranehir ve dier yerleri temsil eden kadnlara özgü olan kyafetleri oyuncak bebeklere giydiriyoruz. Biber toplayan, pamuk toplayan gibi bebeklerde yapyoruz. Yaptmz el sanat olan isotlar, ilemesiyle, ipiyle yaklak yarm saate bitiyor. Yaptmz Urfaya yönelik el sanatlar ürünlere göre deiiyor. Bez bebeklere 30 TL, isotlar 5 TL, patlcanlar 7 TL gibi satlar yapyoruz. Biberlerin pazarlarda 8-10 TL iken bizim yaptmz göz nuru el emei isotlar 5 TLdir diye konutu.

Ana Sayfaya Git