İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam

"Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır, sert tepkiler ve yüklendiği öncülük üzerine görülmüştür ki Türkiye, İslam dünyasının bayraktarlığı ve sığınacak limanı konumunu net bir şekilde ortaya koymuştur"

Haberler 16.05.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çözüm Süreci Sivil nisiyatif Dernei (çözüm-Der) Bakan Ercan Ezgin, Türkiyenin ortaya koyduu tavr, sert tepkiler ve yüklendii öncülük üzerine görülmütür ki Türkiye, slam dünyasnn bayraktarl ve snacak liman konumunu net bir ekilde ortaya koymutur. dedi.

çözüm-Der Bakan ve 24 Haziranda yaplacak seçimlerde AK Partiden milletvekili aday aday olan Ezgin, katil srailin Filistinlilere kar gerçek mermi kullandn, havadan bomba yadrdn söyledi.

Bu saate kadar çkan olaylardan ve bu saatten sonra çkacak olaylardan, dökülen kandan ABD ve srailin sorumlu olduunu ifade eden Ezgin, öyle devam etti:

Bir tabela asmakla Kudüs srailin olmad ve olmayacaktr. Trumpn büyük bir cesaretle ve pervaszca ataca admlarn daha çok can skaca, bata slam dünyasnn ve Ortadounun pek de hayrna olmayaca seçildii günden beri çok aikard. Ancak Müslüman ülkelerden Trumpn söylemlerine kar kayda deer bir itiraz hiç yükselmedi. Trump, bundan büyük cesaret ald ve patlamaya hazr bombay Kudüs üzerinden slam dünyasnn kalbine brakt. Kudüs, lk kblegahmzdr, slam dünyasnn ortak miras, yllardr kor atete kanayan açk yaramzdr, Selahaddin Eyyübinin, Yavuz Sultan Selimin bizlere emanetidir, bütün dinlerin özgürce ve kardeçe yaad slam topradr, göz bebeimizdir, tükenmeyen özlemimizdir, aktr, davadr, heyecandr, Miraçn ilk basamadr ve slamn krmz çizgisidir.

Ezgin, Kudüsün sadece Filistinlilerin veya Araplarn meselesi deil, bütün dünya Müslümanlarnn ortak meselesi, onuru ve izzeti olduuna iaret ederek, unlar kaydetti:

Küfür, tek millettir, kafirler de bir birlerinin dostudur ama slam dünyas paramparça, gaflet uykusunda, hasta yatanda, bir birinin etini yemekle, kann dökmekle megul. Müslümanlar artk bu kavgaya son vermeli, ittihat ve ittifak etmeli. slam dünyas ya kader ve kaynak paylamnda ittifak edecekler ya da aynen yüzyl öncesinde olduu gibi lime lime edilecekler. Bu provokasyon üzerine Türkiyenin ortaya koyduu tavr, sert tepkiler ve yüklendii öncülük üzerine görülmütür ki Türkiye, slam dünyasnn bayraktarl ve snacak liman konumunu net bir ekilde ortaya koymutur. Diliyorum Trumpn bu provokasyonu slam dünyasnn yeniden uyanna ve ittifakna neden olacak bir musibet olacaktr.

Ana Sayfaya Git