İstihdam ve kariyer!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin, "Diyarbakır 23 cazibe merkezinden biri haline geldi. Diyarbakır'da yatırımın artması, istihdam olanaklarının çoğalması için devletimiz diyor ki, bu millete hizmet etmek isteyen yatırımcı, gel Diyarbakır'da yatırım yap"

Haberler 30.03.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardmcs Orhan Yegin, Diyarbakr 23 cazibe merkezinden biri haline geldi. Diyarbakrda yatrmn artmas, istihdam olanaklarnn çoalmas için devletimiz diyor ki, bu millete hizmet etmek isteyen yatrmc, gel Diyarbakrda yatrm yap. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çarsyla, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolunun kamuoyuna duyurduu çalma Hayatnda Milli Seferberlik program kapsamnda, Dicle Üniversitesi (DÜ) Konferans Salonunda 5. stihdam, Kariyer ve Giriimcilik Fuar düzenlendi.

Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, çalma ve Kurumu l Müdürlüü, DÜ ve Karacada Kalknma Ajansnn katklaryla düzenlenen programda konuan Yegin, i arayanlar ile iveren arasnda uyum problemi olduunu belirtti.

Bazen istenen nitelikte personel bulunamadn, bazen de artlarn i arayana uymadn ifade eden Yegin, bakanln, i arayan ve iverenin hukukunu gözeten bir çalmayla sahada denetimler yaptn bildirdi.

Dünyann sanayide yeni bir noktaya doru gittiini dile getiren Yegin, Her geçen gün teknolojideki yeni gelimeler, insana ihtiyac azaltyor. Teknolojik gelimeler istihdamn aleyhine iliyor. diye konutu.

YATIRIMLARIN ARTMASI

Yatrmlarn artmas için salanan teviklere deinen Yegin, Diyarbakrn en güzel tevikleri alan illerden biri olduunu vurgulad.

Diyarbakr 23 cazibe merkezinden biri haline geldi. Diyarbakrda yatrmn artmas, istihdam olanaklarnn çoalmas için devletimiz diyor ki, bu millete hizmet etmek isteyen yatrmc, gel Diyarbakrda yatrm yap. ifadelerini kullanan Yegin, unlar kaydetti:

Devlet, Diyarbakrda yatrm yapan yatrmcya arazide kolaylk salayacan, gerekirse arazi temin edeceini, i yeri inaatnda yardmc olacan, iletme için ihtiyaç duyulan teknoloji konusunda destek olacan, hatta yurt dndan ithal edilen ve dolaysyla cari aç artran bir eyin üretiminin baarlmas halinde, üretilen ürünün önemine göre 3, 5 veya 10 yl alm garantisi vereceini belirtiyor. Bu bavurularn artmas için herkesin el ele verip, teröre ve terörü canlandrmak isteyen tüm unsurlara kar durmas gerekiyor.

Yegin, cumhuriyet tarihinin en büyük tevik frsatnn sunulduunu da sözlerine ekledi.

Programa, Vali Yardmcs Tuba Koal, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, l Müftüsü Burhan liyen, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git