İtiraf ettiler

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'dan kaçan 2 örgüt mensubu 155 ve 156 ihbar hatlarını arayarak teslim oldu.

Haberler 23.05.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgüt üyeleri 6 gün önce Oul Köyüne yaplan hava harekatnda Mordem kod adl .A. ve sorumluluundaki bölücü terör örgütü mensubu grubunun etkisiz hale getirildiini, kendilerinin bu nedenle bölgede görevlendirildiklerini söyledi. Hava harekatnda öldürülen Mordem kod adl .A.nn ise Hakkarideki milisler araclyla devlet yanls kiiler ile kamu kurum ve kurulularna yönelik saldrlarn talimatn veren terörist olduu ayrca bir çok eyleme de katld belirtildi.

HAKKAR-Hakkari Valilii, önceki gün silahlaryla birlikte teslim olan 2 PKKl ile ilgili açklama yapt. Açklamada, son dönemlerde etkili operasyonlar ve hava harekatlar yapld, bu operasyonlarda da PKKya ar darbeler vurulduu, bunun neticesinde de çözülmelerin balad kaydedildi. Dün 155 ve 156 ihbar hatlarn arayan 2 örgüt mensubunun çukurca yolunda bulunan bir iyerine saklandklarn, örgütten kaçtklarn ve silahlaryla birlikte teslim olmak istediklerini beyan ettikleri belirtildi. Yaplan açklamada teslim olan PKKllarn çarpc itiraflarda bulunduklar da belirtilerek öyle denildi:

ÖRGÜT ÜYELERNN TRAFI

l Jandarma Komutanlnca görevlendirilen unsurlar, zrhl araçlarla derhal ihbarn yapld bölgeye sevk edilerek, teslim olmak isteyen 2 bölücü terör örgütü mensubu 1 AK-47 Kalanikof marka uzun namlulu silah ile yakalanarak l Emniyet Müdürlüü TEM ube Müdürlüüne intikal ettirilmi ve adli tahkikata balanmtr. Söz konusu örgüt mensuplar ile yaplan ilk mülakatta, 16.05.2017 günü Oul köyüne gerçekletirilen hava harekatnda Oul krsalnda bulunan Mordem (K) .A. ve sorumluluundaki bölücü terör örgütü mensubu grubunun etkisiz hale getirildii ve kendilerinin bu bölgeye Oul krsalndaki örgüt mensuplarnn ölmesi sebebiyle görevlendirildikleri yönünde beyanlarda bulunmulardr.

Düzenlenen hava harekatnda bir grup PKKl ile birlikte öldürülen Mordem kod adl .A. ile ilgili de u ifadeler yer ald:

HAVA HAREKATI SONRASI

2011 ylnda Mardin linden örgütün krsal alan kadrolarna katld, 2016-17 yllar arasnda Hakkarideki milisler araclyla Devlet yanls ahslar ile kamu kurum ve kurulularna yönelik saldrlarn talimatn veren örgüt mensubu olduu, 2014-17 yllar arasnda Hakkari çukurca karayolunda gerçekletirilen eylemlere bizzat katld, 08.05.2017 günü ilimiz çukurca lçesi Üzümlü karayolu üzerinde yol kontrol faaliyeti amacyla intikal eden askeri unsurlarmza yönelik el yapm patlayc saldr olayn bizzat düzenledii/ talimatn verdii, 2017 Nisan ay itibariyle Hakkaride ikamet eden milis/ibirlikçi ahslar vastasyla sansasyonel eylem aray sürdürdüü, söz konusu bölücü terör örgütü mensubunun Hakkari Belediye Kayyum Vekili ve Hakkari Belediye Meclis Üyelerine yönelik eylem/saldr talimat verdii, 2016-17 yllarnda k üslenmesi amacyla Irak ülkesinin kuzeyindeki örgüt kamplarnda bulunduu srada, limiz merkezinde bulunan devlet yanls ahslara yönelik saldr/eylem talimat verdii, 22.02.2017 günü yaplan operasyonla söz konusu eylemi gerçekletirecek olan ahsn yakalanarak eylem/saldrnn engellendii, Yaplan aratrmalar neticesinde elde edilen bilgilere göre Mays aynn ikinci haftas itibariyle Irak ülkesinin kuzeyinde bulunan örgüt kamplarndan; limiz Merkez Oul krsal alanna geldii eklinde bilgiler elde edilmitir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git