İtiraflar korkunç!

PKK'nın şehir yapılanmasında sağlıkçı olarak uzun yıllar yer alan P.S, örgütün iç yüzünü, çocukların kandırılarak nasıl dağa götürüldüğünü, PKK ile HDP arasındaki bağlantıyı anlattı.

Haberler 25.09.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn ehir yaplanmas ve da kadrosunda uzun yllar kaldktan sonra güvenlik güçlerine teslim olan P.S, çocuklarn kandrlarak nasl daa götürüldüünü ve PKK ile HDP arasndaki ilikiyi anlatt. P.S, üniversite okuduu yllarda, açlan kültür merkezleri araclyla HDPden önce, ayn siyasi çizgide yer alan siyasi partilerin il binalarnda bir araya geldiklerini söyledi.

Örgütün genellikle ailesi bölünmü ve madde bamls gençleri daa kaçrmaya çaltn dile getiren P.S, Bunlar çok kolay kandrabiliyorlard. Fakir aile çocuklar ki zaten günümüzde de hiçbir milletvekilinin, belediye bakannn çocuu yok, daa göndermezler, mümkün deil ama fakir fukarann çocuklarn etkileyerek gönderiyorlard. dedi.

- Korkan çocuklarn nasl ölüme gönderildiini gördüm

Salkç olmas nedeniyle ilaç temini ve yaral örgüt mensuplarnn tedavisini üstlendiini itiraf eden P.S, yaral teröristlerin tedavisini bazen kent merkezinde bazen de götürüldüü krsalda gerçekletirdiini dile getirdi.

P.S, örgüt içerisinde yer ald süreçte kent merkezinde kiralanan evlerde kaldklarn ifade ederek, HDP binasnda da kalnyordu. Diyarbakrda o zaman belediyeye devredilen Gazi Kökünde özellikle örgütün yerel kadrosu olarak adlandrlanlar kalyordu. diye konutu.

Örgütce görevlendirilmesi üzerine 3 aya yakn kald krsalda gördüklerinin örgütü sorgulama sürecine girmesine neden olduuna iaret eden P.S, öyle konutu: çocuklarn nasl kandrldn, ellerine nasl silah verildiini, o korkan çocuklarn nasl ölüme gönderildiini gördüm. O çirkin ve alçak yüzü ortaya çkt. Tecavüzleri gördüm. Bu gerçekten çok kötüydü. O gencecik dünya güzeli kzlara tecavüzleri gördüm. Yoldalk ilikisi deniliyor ya öyle bir ey yoktu, onu birebir gördüm. Komutanlar ne derse o. Bir de unu gördüm. Alt düzeydekilerin ayandaki ayakkab yrtkken, komutan bin, bin 500 liralk ayakkab giyiyordu. Adalet falan yoktu, hakaret vard. Bunlarn hepsine birebir ahit oldum. Özgür yaam, Rahat hareket edeceksiniz. deniliyor. çocuklarn ceplerine sigara konuluyor, eline silah veriliyor. çocukta bir özgüven duygusu geliiyor. ehirde de ayn ey söz konusu, gençlerin cebine para konuluyor. Madde bamls birçok genç vard. Madde temin ediliyordu. Özgür yaam dedikleri bu, bu ekilde kandrlyorlar.

- Yaral çocuklar el yapm patlaycyla patlatmlar

12 ile 16 ya arasndaki çocuklara verilen silahl, ideolojik eitimlere ahit olduunu, bu çocuklarn ön saflara sürülmesinden çok etkilediini ifade eden P.S, krsalda kald sürede ahit olduklaryla ilgili unlar anlatt: Yaral bir çocuk vard. Onu hiç unutamyorum. 14 yalarnda artk halüsinasyon görmeye balamt ve bana hep anne diyordu. Elimi tutuyordu. Ba benim omzumda, o ekilde uyutuyordum, yoksa sakinletiremiyordum. Yani düünün bir bebek gibi uyutuyor, öyle ayrlyordum alandan. En son öldüünü söylediler. Yaral çocuklar onlar için kesinlikle ayak ba ve ölüme terk ediliyorlar. Yine tank olduum, yaral çocuklarn kucaklarna el yapm patlayc verip, patlatyorlard. Bunlara tank oldum. O çocuklarn gözlerindeki o korkuyu anlatamyorum gerçekten psikolojim çok kötü etkilenmiti. Nasl ölüme gönderildikleri ve o çocuklarn gözlerindeki o korku beni çok etkiledi.

Dada kald süre içerisinde tecavüze uram örgüt üyesi bir genç kzn da kendisinden yardm istediini belirten P.S, Bana, Tecavüze uradm, kadnsn, beni anlayacan umuyorum. dedi. Örgüte soukluumu anlamt ve Ne olur beni buradan gönder. Yardm et bana. diyen bir kz çocuu bu ekilde yardm istedi benden. eklinde konutu.

- KCKl deilseniz hiçbir yere gelemezsiniz

P.S, bölgedeki her aileden bir çocuu kendi saflarna katarak, örgütle aralarnda duygusal bir ba kurmay hedeflediine dikkati çekerek, Evin çocuklarndan ergenlikte ve bolukta olan çocuk örgüte çekiliyor. dedi.

Örgüt yaplanmas içerisinde olduu dönemde çocuklarn salk durumlarna bakldktan sonra daa yönlendirildiini dile getiren P.S, PKKnn da kadrosuna katlma ilikin Öncelikle HDP il binasnn üst katndaki gençlik yaplanmas ile ilikiye geçeceksiniz veya Özgür Yurtta dernekleri vard. Oraya gidip, geleceksiniz. Özgür Yurtta dernekleri sizi HDPye yönlendiriyor. Oradan gönderiliyorsunuz. ifadelerini kulland.

P.S, örgütte yaadklarndan hareketle gençlere öyle seslendi:

Üst düzeydekiler yer, içer, istediini yapar ama dierleri onlara hizmet eder. Özellikle genç kzlarmza seslenmek istiyorum. Örgüt içinde bizzat tecavüzlere tank oldum. Prl prl genç kzlara neler yapldn gördüm. Örgüte inanmasnlar, tek dostlar varsa o da aileleridir. HDPli siyasetçilerin çkp meydanlarda konutuklarna inanmasnlar. Benim tek isteim milletvekilleri ve belediye bakanlarn sorgulasnlar, Bunlarn çocuklar nerede?,Hangi milletvekilinin olu nerede doktor? diye.

HDP ve DBPde PKK ile balants olmayan kiilerin yer alamadn savunan P.S, örgüt ile HDP ve DBP arasndaki balanty u ekilde dile getirdi:

Milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, belediye bakanlar, bunlarn hepsi KCK çats altnda görev almlardr. Yoksa güvenilip hiçbirine bu görev verilmez. Sadece güvendikleri kiilere bu görevler verilir, onlar bir yerlere getirilir, milletvekili, belediye bakan olabilirler. Bu örgüt içerisinde nettir. KCKl deilseniz hiçbir yere gelemezsiniz. Milisler sürekli belediyelere, parti binalarna çok rahat gelip gidebiliyorlar. rtibat oradan salanyor.

- Hiçbir ey bir annenin gülüünden daha deerli deildir

Güvenlik güçlerine teslim olduu andan itibaren kötü bir muameleyle karlamadn ifade eden P.S, öyle devam etti:

Psikolojim çok kötüydü, bu anlamda çok büyük destek aldm güvenlik güçlerimizden. Teslim olduktan sonra ikence görmedim. Bu örgütün karalama politikas. Amaç örgütten ayrlmalar engellemek. Birçok genç gelip snrdan teslim oldu. Hangisi kötü muameleye maruz kald? O gençlerin hepsi u anda evinde. Teslim olduumda babam kaybetmitim. Annem evdeydi ve çok kötü bir durumdayd. Beni gördüü zaman çok etkilendi. çok mutlu oldular. Hiçbir ey bir annenin gülüünden daha deerli deildir.

- Diyarbakr annelerinin oturma eylemi

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde partinin il bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemine deinen P.S, Bu çocuklar kandrlarak götürülüyorlar. çlerinde kaldm süre içerisinde o kadar geri dönmek isteyen genç vard ki; kadn kamp dedikleri bölgede kampn çevresi kaç olmasn diye tamamen maynlarla çevrilmiti. Kaçanlar da Suriyeden gelebiliyorlar. Anneler eylemlerinde hakllar umarm sonuç alrlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git