İzlemekle yetindiler

Portekiz’de düzenlenen Üç Bant Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan Diyarbakır Bilardo Spor Kulübü, yol ve konaklama giderleri için para bulamayınca gidemedikleri şampiyonayı Diyarbakır'da televizyondan izledi.

Haberler 17.07.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Portekizin Porto ehrinde 3-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupasnda Türkiyeyi temsil etme hakk elde eden 3 takmdan biri olan 400 lisansl sporcuya sahip Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü, yol ve konaklama giderleri için gerekli olan 20 bin TLyi bulamad için ampiyonaya katlamad.

DYARBAKIRI SPORUMUZLA TANITMAYI AMAçLIYORDUK

Bilardo Federasyonu l Temsilcisi ve Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü Bakan hsan Deliba, ampiyonaya katlabilmek için sivil toplum kurulular ve çeitli kamu kurumlarndan randevu talep etti. 2 ay süreyle birçok kuruma yapt görümede destek bulamayan kulüp, Portodaki ampiyonaya gidemedi. ampiyonaya katlamaynca küme düme cezas da aldklarn anlatan Deliba, ampiyonay bilardo salonunda televizyondan izlemek zorunda kaldklarn söyledi. Yaadklar durum karsnda Bilardo Federasyonu l Temsilciliinden istifa ettiini ve kulübü kapatmay düündüünü belirten Deliba, Geçen yln Avrupa ampiyonasnda final oynayarak namalup ikinci olduk. Sporcular piyasada oynayacann 4te 1 fiyatna bizde oynadlar. Diyarbakr tantmak adna tan altna elini koydular. Paradan önce Diyarbakr ve bu sporu tantmak amacyla bize yardmc oldular. Özel spor tesisi olsun, turnuvalar olsun Diyarbakr sporumuzla tantmay amaçlyorduk dedi.

BAARIMIZI ANLATMAK çN RANDEVU TALEP ETTK ALAMADIK

Deliba, Portoya gitmek için kurumlardan destek taleplerine yant alamadklarn bu durumun kendileri için büyük bir kayp olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

Takm 1inci lige çkardk ve Türkiye 2ncisi olduk. Bunun yannda ülkemizi Avrupa ampiyon Kulüpler Kupasnda temsil etme hakkn kazandk. Diyarbakrda ilk defa bir kulüp bireysel anlamda deil de kulüp anlamnda ülkemizi böyle üst düzey bir organizasyonda temsil edecekti. Bu bir baardr. Bugüne kadar kendimiz yaptk bundan sonra ilimizi yönetenler Biz de ne yapabiliriz derler diye düündük. 2 ay boyunca kendimizi, baarmz anlatmak için randevular talep ettik alamadk. Son olarak 30 Nisanda Avrupa ampiyon Kulüpler Kupasna katlp katlmayacamzla ilgili bilgi vermemiz gerekiyordu. Son gün bavurduumuz kurumdan yardm talep ettik. Bata kabul edildi. Biz de bilgileri verdik. Olumlu karland. Aradan bir süreç geçti. Pasaport sürecinde bize olumsuz cevap geldi. Sponsor araydr, baka bir yerden destektir herhangi bir ey bulamadk. Oraya gitme amacmz ahsi deildi, Diyarbakr, sporumuzu tantma anlamnda bir amatör brana destek verilir dedik. stediimiz para da cüzi bir para. Alt sporcunun oradaki masraf 20 bin lira gibi bir para. Türkiyeden bir takm maddi imkanszlklarndan dolay Avrupa ampiyon Kulüpler Kupasna katlamad. Diyarbakr parayla ya da herhangi bir eyle ölçülmeyecek güzel bir tantm imkann el birliiyle kaybettik, kaçrdk.

KÜME DÜME CEZASI ALDIK

ampiyonaya gidememenin yan sra küme düme cezas da aldklarn ifade eden Deliba, Bir Diyarbakrl olarak, bu durum benim canm actt ve istifa ettim. Artk bu spora bir ey veremeyeceimi anladm. çünkü gidebileceim üst yere gittik. Yani bir takm kurduk ve o takm Avrupa ampiyonasnda ülkemizi temsil edecek. Bu önemli bir eydi. Biz bunu önemsedik ama bunu anlatamadk ya da anlamak istemediler bilmiyorum. Bizim daha önce açklanan grup orada çkabileceimiz bir gruptu ve rakiplerimiz rahatlkla geçebileceimiz rakiplerdi. Kaybeden sporumuz ve Diyarbakr oldu bunun için üzgünüm. Avrupa ampiyonluu veya bir derece alabilecekken ekranlardan, televizyondan u anda izlemekle yetiniyoruz. Emeklerimize, sporcularmzn verdii emeklere üzülüyorum. Federasyon bu yl 3 takmla temsil edildii ve bütçesi de o konuda kstl olduundan 3 takm birden gönderemezdi. Biz bir yl daha yeni dolmu bir kulübüz. Bu kadar ksa zamanda ikinci ligden birinci lige çkmak ve oradan da Avrupa ampiyonasna adm atan bir kulübe mutlaka destek verilmeli ve yardmc olunmalyd. Ben bunu bir vatanda olarak, bir bilardosever olarak hazmedemiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git