31 yıl önce acıları taze!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 31 yıl önce PKK'lı teröristlerin öldürdüğü 6'sı çocuk 8 kişi için anma programı düzenlendi.

Haberler 08.03.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde, 7 Mart 1987de PKKl teröristlerce katledilen 6s çocuk 8 kii mezarlar banda anld.

Görevlendirme yaplan Nusaybin Belediyesinin Açkyol Mahallesinde ehitlie dönütürdüü mezarlkta yaplan törende, sayg duruunda bulundu ve stiklal Mar okundu.

Jandarma Temen çalar Avc, yapt konumada, terörden kaynaklanan kaos ortamnn yaratt olumsuzluklar çok yakndan yaayan yöre halknn terör örgütlerinin karsnda durduunu söyledi.

Teröristlerin kendilerini savunamayacak durumda olan masum sivilleri haince katlettiini anmsatan Avc, öyle konutu:

Onlarca katliama ramen bölge insanmz hiç bir zaman devletine ve milletine destek olmaktan geri kalmamtr. Devletimizin, milletimizin ve bölge insanmzn terör örgütlerine kar cevab açktr. Huzur ve güvenin temini için birlik ve beraberlik içinde kararllkla mücadeleye devam etmektedir.

ACILARI HALA TAZE

Mahalle sakinlerinden Fikret Aslan ise 31 yl önceki saldrda hayatn kaybeden 8 kiinin hepsinin yakn olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Terör örgütü, d güçlerin isteklerini yerine getirmek için ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor. Köyümüz terörün en iddetli zamannda teröre kar tavr alarak, cesaret ve vatanseverliini ispatlamtr. Hayatn kaybedenlerin masumiyetini ve urad hakszl her zaman ve platformda anlatmak ve unutturmamak görevimizdir.

Konumalarn ardndan lçe Müftüsü rfan Açk dua okudu.

Törene, Nusaybin Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ergün Baysal, Garnizon Komutan Binba Latif Kara, lçe Jandarma Komutan Binba Mehmet Atik, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir ile saldrda hayatn kaybedenlerin yaknlar katld.

PKKl teröristler, 7 Mart 1987de Açkyol Mahallesine gerçekletirdikleri saldrda, erini Tunç (24), Selma Tunç (16), Felek Tunç (6), erife Tunç (50), Cumhur Tunç (54), Bedran Erdem (17), Süleyman Ayk (14) ve Selim Ayk (10) ehit etmiti.

Ana Sayfaya Git