320 kilo eroin böyle bulundu

Uluslararası bağlantısı olan bazı suç örgütlerinin yurtdışından getirilen uyuşturucuyu piyasaya süreceği bilgisine ulaşan polis, İstanbul'da 5 ilçede operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken yüzlerce kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Büyükçekmece'de TIR'a düzenlenen operasyonda suntalar arasına gizlenen 320 kilo 200 gram eroin bulundu.

Haberler 21.11.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, uluslararas balants olan baz suç örgütlerinin yurtdndan getirilen uyuturucuyu piyasaya sürecei istihbarat üzerine harekete geçti. Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri 3 aylk teknik ve fiziki takipten sonra 10 - 19 Kasm tarihleri arasnda 4 operasyon düzenledi. Operasyonlarn düzenlendii Tuzla, Büyükçekmece, Pendik, Bakrköy ve Bayrampaadaki adreslerde yüklü miktarda uyuturucu madde ele geçirildi. Ekiplerin gerçekletirdii operasyonlarda H.K.(40) , M.K.(80), M.ç.(40) , H.A.(46) , F.K.(32), M.M.(30) , S.E.(22) ve ran uyruklu olduklar örenilen Z.B.P (35) ile A.H.A.(41) yakalanarak gözalt alnd.

ZULAYI NARKOTK KÖPE BOZOK BULDU

Bir süredir takip ettikleri TIRa Büyükçekmecede operasyon düzenleyen ekipler 320 kilo 200 gram eroin ele geçirdi. TIRn kasasnda yüklü olarak bulunan kontrplak suntalarn arasna gizlenen eroin Bozok isimli narkotik polis köpei sayesinde bulundu.

Tuzla ve Pendikteki adreslere yaplan operasyonlarda ise 141 kilo 100 gram skunk ad verilen uyuturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Özel müteriler için hazrlanm 15 kiloda esrar bulundu. Bayrampaada bir adrese yaplan operasyonda ise 4 kilo 128 gram ecstasy uyuturucu hap bulundu. Bakrköyde bir üpheliye yaplan operasyonda ise 2 valiz ve gelinlik bulundu. Valizler ve gelinlik üzerinde yaplan incelemelerde metamfetamin ad verilen uyuturucu maddenin valizlerin iç ksmna ve gelinlie ilendii anlald. lenen metamfetin adl uyuturucu maddenin bu yöntemle tand tespit edildi. Valizler ve gelinliin üzerinde 13 kilo 540 gram metamfetamin ele geçirildi.

Gözaltna alnan 9 üpheliden 6s emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilirken çkartldklar mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 üphelinin ise Vatan Caddesinde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünde ilemleri devam ediyor.

Polis kamerasna yansyan görüntülerde ise Büyükçekmecede yakalanan TIRn kapaklarnn açlmasnn ardndan kasasndaki kontrplak yükün indirilerek açld ve eroinin Bozok isimli polis köpei tarafndan tespit edilmesi gözüküyor. Basn mensuplaryla paylalan görüntülerde polis ekiplerinin kontrplaklar ayrmasndan sonra eroinin bulunmas görülüyor.

Ana Sayfaya Git