33 yılda, 59 şehit!

Kulp'taki saldırıda 7 sivil şehidini kaybeden Hiyan aşireti, bu saldırıyla birlikte 33 yılda teröre toplam 59 kurban verdiği öğrenildi.

Haberler 23.09.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp ilçesine bal krsal Aaçkorur mahallesi mevkisinde 12 Eylül günü PKKllarn tuzaklad el yapm patlaycnn infilak ettirilmesiyle ehit olan 7 içinin mensup olduu Hiyan aireti 33 ylda terörden çok büyük ac çekti. Diyarbakr, Mu ve Batman gibi birçok ilde yaayan Hiyan aireti, yllardr terör örgütü PKKya kar verdii mücadeleyle biliniyor.

2 SALDIRIDA 23 EHT VERDLER

Hiyan airet mensuplarn hedef alan teröristler, airet mensuplarnn youn yaand Kulp ilçesindeki Hamzal mahallesinde 1 Ocak 1995 ve 16 Mart 1995te gerçekletirdikleri iki saldrda 23 kii ehit oldu.

33 ylda airet mensuplar içinde 28 ehitle en çok ehit veren krsal Koçkar Mahallesinde ehitler ant kuruldu. Terör örgütü PKKllarn Koçkarn dalarna giremediini belirten ehit yaknlar, terör örgütünün bebek, kadn, yal dinlemeden Kürtleri öldürdüünü söyledi.

BABAMI 196 KURUNLA EHT ETTLER

Hiyan aireti mensuplarndan Amil Yatç, Koçkar mahallesinin terör örgütü ile mücadele eden bir mahalle olduunu ifade ederek, Hiyan aireti 23 muhtarla sahip. Biz PKK zihniyetini kabul etmeyen ve kar çkan bir airetiz. 1985 ylnda PKKya kar mücadelede ehit vermeye baladk. 12 Eylüldeki ehitlerimiz de inallah son ehitlerimiz olur. Kulptaki patlamada 7 ehit verdik. Köy olarak 28, airet olarak 59 ehidimiz oldu. Bunlarn içinde 2 aylk bebek de var, 93 yandaki yalmz da var. Babam Hasan Yatç 1993 ylnda 72 yandayken 196 mermi ile ehit oldu. Hiyan aireti PKKy kabul etmemi. PKKnn zihniyet Ermeni davasdr. Yani Kürtler bir alakas yok, çerkezle bir alakas yok, Lazla bir alakas yok. Küfür davasdr. Bizim airetimiz bu fikri kabul etmemi, etmeyecek ve son damlaya kadar da kabul etmiyoruz. Amcam kznn evine 1997de baskn yaplyor. Bize ekmek verin diyorlar. Amcamn kz da size verecek ekmeimiz yok diyor. 26 kurunla ehit ettiler. Dava Kürt davas deil küfür davasdr. Ben Kürdüm Kürt çocuuyum. Bu Ermeni davasn kabul etmiyorum. Devletin yanndayz. Allah devletimizi daha güçlendirsin. Allah bu devleti bamzdan eksik etmesin dedi.

Koçkar Mahalle Muhtar Mehmet Zeki Yldz, 12 Eylülde saldrda 4 yaknn ehit olduunu belirterek, unlar söyledi: Köylüler oraya odun toplamaya gitmiti. Duyar duymaz koarak Kulpa gittik. 7 ehidimiz vard. 3ü amcam çocuu. Biri de amcamn kznn oluydu. Bunlar bizden ne istiyor? Köy olarak toplam 28 ehidimiz var. PKKnn Kürtlerle hiçbir alakas yok. Onlarla bir alakas olsayd 1 yandaki çocuk, 60 yandaki kadn, 90 yandaki adamlar öldürmezdi. Bunlarn davas Ermeni davas. Kürtlerle bir alakas yok. Bunlarn gelir kayna da HDPdir. Belediyeleridir.

Ana Sayfaya Git