35 yıl sonra bir ilk olacak!

Avrupa'nın baskılarına rağmen terörle mücadeleye hız kesmeden devam eden Türkiye 2017 yılının ikinci yarısından sonra yeni bir dönem başlatacak.

Haberler 28.04.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllarca ABDnin Türkiyeye vermedii nsansz hava araçlarnn (HA) yerli olarak üretilmesiyle Türkiye için yeni bir dönem balamt. Türkiye bununla beraber kendi HAsn üreten 5 ülkeden biri haline geldi ve hz kesmeden devam edilen çalmalarla Yerli HAlar silahlandrld. Ve bu hamle terörle mücadelede yeni bir dönemi balatan fiei ateledi.

SLAHLI HALAR PKK ELEBALARININ PENE DÜECEK

Yllarca ABDnin Türkiyeye vermedii HAlar yerli olarak üreten Türkiye hem gözetleme hem de silahl HAya sahip olmasyla beraber teröristlere kar nokta operasyonlar yapmaya balad. Daha önceden sadece gözletme ve keif amaçl kullanlan HAlara sahip olan Türkiye, HAlar tarafndan hedefin tespit etmesinden sonra F-16lar kaldrarak operasyon düzenliyordu. Saatlerce süren ilemler sonras F-16lar havalanyordu ancak tespit edilen hedef o noktadan kaçm ya da ayrlm oluyordu. Ksacas silahsz iHAlar öncesi Türkiyenin teröristlere kar havadan ani refleks imkan kstlyd. Silahl HAlarla beraber ise TSK teröristi gördüü anda bir dümeye basarak etkisiz hale getirebilme imkann kazanm oldu ve teröristlere kar kullanyor. imdi ise Yerli Silahl HAlar terör örgütü elebalarnn peine düüyor.

YERL HALAR PELERNE DÜÜYOR

Eski Genelkurmay istihbarat Daire Bakan emekli Korg. smail Hakk Pekinin Tunca Bengine verdii bilgilere göre; Yurtiçi ve Yurtdnda hz kesmeden süren operasyonlar terör örgütü PKKnn belini krm durumda. Kn aralksz süren operasyonlar örgüte büyük kayplar verdirdi. TSK imdi örgütü tamamen bitirecek operasyonlara imza atmaya hazrlanyor. Yln ikinci yarsndan sonra terörle mücadelede yeni bir dönem balayacak. Yerli silahl insansz hava araçlar terör örgütü liderlerinin pelerine düecek ve ilk frsat yakaland anda etkisiz hale getirilecek.

SUKAST TP OPERASYON

Silahl Halarn kullanld bu operasyonlar suikast tipi olarak nitelendiriliyor..Anlk istihbarat ve anlk refleks sayesinde HAlar enselerinde olduunu bile fark edemeyen teröristler ne olduunu bile anlamadan etkisiz hale getiriliyor.

Ana Sayfaya Git