Şırnak zaferi

Şırnak Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Mehmet Yarka'nın kazanması kentte sevinçle kutlanıyor.

Haberler 02.04.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti rnak Milletvekili Rizgin Birlik, l Bakan brahim Halil Erkan, Belediye Bakan aday Mehmet Yarka ve dier partililer, resmi olmayan sonuçlar kutlamak için Atatürk Mahallesi Adliye alannda bir araya geldi.

AK Partililer, seçim sonucunu davul zurna ve yerel ses sanatçlarn seslendirdii Kürtçe-Türkçe arklar eliinde halay çekerek kutlad.

Ellerinde Türk Bayra ile halay çeken vatandalar özel günlerde giyilen yöresel kyafetlerle elenceye katld.

Birlik, Erkan ve Yarka, yaptklar konumalarda, desteklerinden dolay vatandalara teekkür etti.

Vatandalardan ahin Ürper, rnakn tercihini huzur ve refahn devamndan yana kullandn söyledi.

Seçimin AK Parti aday Yarka tarafndan kazanlmasnn kent için dönüm noktas olduunu belirten Ürper, öyle konutu:

Herkes düne kadar karamsard, ne olacak, bu memleketi terk mi edeceiz acaba, yine farkl durumlar m olacak. Kürt meselesi ad altnda bizim üzerimizden bir film çevrilecek. Bu gibi nedenlerle herkes tavrn belli etti. Halk Ben memleketimi isterim dedi. Yarka, herkes tarafndan sevilen bir insand. O nedenle halk HDPye on alt ylk sürecindeki tepkimi gösteriyorum. Ben bu sefer halkma rnakma hizmete oy vereceim dedi.

Kan dökülmesine kar olduunu dile getiren Ürper, kentte Kürt diye geçinenlerin yüzlerce masum gencin ölümünden sorumlu olduunu aktard.

Kent insannn çukur, barikat siyasetinden çok çektiini ifade eden Ürper, Biz oyumuzu huzurun ve refahn devamna verdik. Biz oyumuzu rnakn geleceine verdik. diye konutu.

Vatandalardan uayyip an da kent halknn verdii tercihle HDPnin kalesi olan rnak almakla tarih yazdn dile getirdi.

Yllardr bu halk hizmete açt, önceki belediyelerden herhangi bir hizmet görmedi. diyen an, Seçilen aday da tam da bu halk için hizmet yapabilecek sevilen bir insan. Bugünden itibaren kent için yeni bir sayfa açld, özledii hizmetleri görecek ve herkesin örnek alaca bir ehir olacak. rnak yllardr büyük aclar çekti, büyük badireler atlatt ama artk güzel günlerin yaknda olduunu düünüyorum. Adaymzda hizmet akn gördüümüz için onu seçtik. Mehmet Yarka ile kent huzura, birlik, beraberlie kavuacaktr. ifadelerini kulland.

Resul Özcan ise bundan önce salkl bir yaamlarnn olmadn, son 2 ylda salanan huzurla oylarn huzurun devamna verdiklerini, gerçek hizmetin Yarka ile geleceine inandklarn belirtti.

Abdullah Altan, Yarkann kazanmas bizi çok memnun etti. Onunla gerçek hizmete kavuacaz. Hep birlikte kardeçe yaamak istiyoruz. Allaha çok ükür huzur kazand, rnak kazand. dedi.

Yörede yöresel kyafetlerin özel günlerde giyildiini, vatandalarn yöresel kyafetlerle kutlamalara katlmasnn kentte bayram ve düün havas yarattn anlatan dris Zeyrek ise Oylarn yüzde 60ndan fazlasn alarak kentte bir düün havas olumutur. rnakta 19 belediyenin 15i bugün AK Partiyi seçmitir. Bu da teröre en büyük darbedir, onlara artk dur denilmitir. 15 yldr halk bu düünü, bugünü bekliyordu. Artk bu belediye bakanl sürecinde herkes görecek ki bu memleket gerçek ehlinde hizmet ve huzur görecek. Huzuru, bar kimse silahla kimse getiremez. Herkes bunun farkna vard, onun için Yarkay seçti, onu seçerek huzurun devamn istedi deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git