Şanlıurfa'da çocuklar "Oyun Karavanı"nda eğlendi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle ve oyunlarla vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Oyun Karavanı Projesi" Şanlıurfa'da çocuklarla buluştu.

Haberler 23.05.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki çocuklarn yalarna uygun etkinliklerle ve oyunlarla vakit geçirmelerini salamak amacyla hayata geçirilen Oyun Karavan Projesi anlurfada çocuklarla bulutu.

anlurfa Müzesi bahçesinde kurulan oyun karavanna çocuklar youn ilgi gösterdi. çocuklar, mendil kapmaca, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme gibi oyunlar oynayarak elendi. Ailelerin de elik ettii çocuklar, çizgi kahraman Pepenin maceralarn dinledi. arklara elik eden çocuklar, halay çekti.

çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Simge çorbacolu, geçen yl Aile ve Sosyal Politikalar ile çevre ve ehircilik bakanlklaryla 8 ilde oyun karavan projesini uyguladklarn hatrlatt.

Amaçlarnn, 7 ili kapsayan ziyaretleri srasnda çocuklar geleneksel ve unutulmaya yüz tutmu oyunlarla buluturmak olduunu anlatan çorbacolu, öyle konutu:

Oyun Karavannda elendi

Amacmz, teknolojinin eve hapsettii çocuklar tekrar geleneksel sokak oyunlaryla buluturmak. çocuklar burada sek sek, mendil kapmaca, çuval yar gibi yarlar oynuyor. Yürütülen proje bir sosyal sorumluluk projesi. Ziyaret edilen illerde çocuk oyun liglerini balatyoruz. Geçen yl Mardin, Antalya ve Karyaka belediyelerinde balattmz ligler tamamland. Gelecek yl yine balatacaz. çocuklar bu liglerde yararak hem bedensel hem de ruhsal gelimelerine katk salyor.

Oyun karavannda elenen 10 yandaki smail Demir de çocuklarn tablet ve cep telefonlaryla oynayarak elenmeye çaltn belirterek, sokak oyunlarn unuttuklarn söyledi.

Sokak oyunlarn daha elenceli olduunu anlatan Demir, Burada uzun zamandr oynamadmz sek sek, mendil kapmaca ve ip çekme oyunu oynadk. Arkadalarmzla çok elendik. Bu oyunlar bilgisayar oyunlarndan daha güzel ve elenceli bizlere bu imkan salayanlara teekkür ediyoruz. dedi.

8 yandaki Buse Günak ise çok elendiini, arkadalaryla bu oyunlar oynamaya devam edeceklerini söyledi.

lk dura anlurfa olan karavan, yarn Gaziantepte olacak.

Ana Sayfaya Git