Şehir renklenecek

Büyükşehir Belediyesi, kentteki refüjlere 80 bin menekşe ve 129 bin lale soğanı olmak üzere 209 bin çiçeğin dikimine başladı. Bu ay tamamlanacak çalışmalarla belediyenin kış mevsimi boyunca diktiği çiçeklerle şehir renkli bir görüntü alacak.

Haberler 09.02.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 09.02.2017 - 09:55

Park ve yeil alanlardaki çalmalarna devam eden Büyükehir Belediyesi, kentteki orta refüjlere 80 bin meneke ve 129 bin lale soan olmak üzere toplam 209 bin çiçein dikimine balad. Bu ay tamamlanacak çalmalarla birlikte Büyükehir Belediyesinin k mevsimi boyunca diktii çiçek says 479 bini bulacak.

çCEK DKM

Büyükehir Belediyesi, mevsimlik çiçek dikimi çalmalarn Elaz Caddesi orta refüjünde sürdürüyor. Yeniehir ilçesi Yldz Park mevkiinden Batkent Kavana kadar olan 3 kilometrelik alana toplam 75 bin lale soan dikilecek. Pazartesi günü itibariyle 34 personel ve 5 araçla çalmalarn aralksz bir ekilde sürdüren ekipler, topra ileyerek spatulalarla lale soanlarn 10 cm derinlie dikiyor. Toprakla örtülen lale soanlar, mart aynn sonuna doru boy vermeye balayacak. Elaz Caddesindeki çalmalar cumartesi gününe kadar tamamlayacak olan ekipler, ubat aynda kentteki orta refüjlere 54 bin lale soann dikmeye devam edecek.

480 BN çCEK

Klk çiçek dikimi çalmalar, Büyükehir Belediyesinin üretimini yapt 80 bin hercai meneke çiçeinin ubat aynda orta refüjlere dikimiyle tamamlanacak. Bu rakamlarla birlikte Büyükehir Belediyesinin, k boyunca kentin muhtelif yerleri ve parklara diktii çiçek says (290 bin hercai meneke, 129 bin lale soan, 40 bin süs lahanas ve 20 bin çuha) toplam 479 bini bulacak. Yazlk çiçek dikimi için planlamalara balayan Büyükehir Belediyesi, yaz mevsimi için çiçek dikimi çalmalarnn startn nisan ay itibariyle verecek.

BAKAN ATLLA DKT

Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, belediyenin hizmet alanlarna yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bakan Atilla, Yeniehir ilçesi Elaz Caddesinin 3 kilometrelik orta refüjünde yürütülen çalmalar denetleyerek çalanlarla birlikte lale soan dikti. Elaz Caddesi orta refüjüne 75 bin, kentin dier muhtelif alanlarna ise 54 bin olmak üzere toplamda 129 bin lale soan dikim çalmalar hakknda teknik ekipten bilgiler alan Atilla, çalanlara verdikleri emeklerden dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git