Şehir sahaberle anılmalı!

DİYARBAKIR'ın İslam Orduları tarafından fethedilişinin 1380'inci yıldönümü, kentte Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) düzenlediği etkinlikle kutlandı. Katılımın yüksek olduğu gözlenen etkinliğe siyasi partilerden CHP İl Başkanı Mehmet Sayın ve Saadet Partisi İl Bakanı Fesih Bozan katılım gösterirken, AK Parti İl Teşkilatından katılımın olmaması dikkat çekti.

Haberler 27.05.2019 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam Ordularnn, 27 Mays 639 ylnda Diyarbakr fethedililerinin yl dönümü, Anadolu Gençlik Dernei tarafndan Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii önünde düzenlenen etkinliklerle kutland. Kuran- Kerim tilavetiyle balayan ve Yunus Yldrmn sunuculuu yapt programda konuma yapan Milli Gençlik Vakf Anadolu Gençlik Dernei Genel Bakan Salih Turhan, 27 Mays 639da fethedilen Diyarbakrn terörle, karpuzuyla, yemeiyle gündeme geldiini belirterek, Diyarbakrda, Mekke ve Medineden sonra en fazla sahabe kabrinin olduu ehir olduuna dikkat çekti.

DYARBAKIR FETH

Turhan, ehr-i Diyarbakr ya terörle, ya karpuzuyla, ya yemeiyle gündeme geldi. Tatlsyla, karpuzuyla gündeme gelmesine kar deiliz. Ama bu ehr-i Diyarbakr, u anda huzurlarnda bulunduumuz ehir, Mekke ve Medineden sonra sahabe says açsndan en fazla sahabenin merhum olduu bir bedenin içerisindeyiz. Ayrca u anda bulunduumuz havzada tam 27 ehit sahabemiz var. Buralar kime nasip olur? Bu güzel beldedeki insanmza buralar nasip olmuken, bu güzel ülkemize nasip olmuken biz bunun neden kymetini bilmeyelim dedi.

Diyarbakr ve ilçelerinin dnda komu illerden gelen vatandalarn da youn katlm gösterdii etkinlie CHP Diyarbakr l Bakan Mehmet Sayn, Saadet Parti l Bakan Fesih Bozann katld gözlenirken, AK Parti Diyarbakr l Tekilatndan kimsenin olmay dikkat çekti. Katlmlar davet edilmedileri mi, yoksa bilinçlimi katlmadklar sorgulanrken, etkinlikler kapsamnda katlmclara iftar verilmesiyle program son buldu.

Ana Sayfaya Git